Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelottava ja erakoitunut 31-vuotias pikkurikollinen – näin naapurit kuvailevat Nizzan iskusta epäiltyä

AFP haastatteli noin tusinaa miehen naapuria, joista vain yksi kertoi olleensa lievästi huolestunut epäillystä tekijästä.

Ulkomaat
 
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
HSTV päivittää tähän videoon tuoreimmat tiedot Nizzan verisestä iskusta.

Nizzassa kuorma-autolla väkijoukkoon ajanut oli 31-vuotias paikallinen ja ranskalaistunisialainen mies nimeltä Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, kertoi syyttäjä illalla. Lahouaiej-Bouhlel tunnistettiin syyttäjän mukaan sormenjäljistä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Lahouaiej-Bouhlel oli poliisille tuttu pikkurikoksista. Hän oli saanut maaliskuussa tuomion väkivaltarikoksesta.

”Kiitti kovasti. Iskun tekijä löi minua baseball-mailalla, ja sai kuuden kuukauden tuomion. Onko tämä oikeutta”, kommentoi Lahouaiej-Bouhlelin uhriksi joutunut mies Le Figaro-lehden mukaan. Kärhämä oli alkanut siitä, että mies oli huomauttanut Lahouaiej-Bouhlelin auton tukkivan liikennettä.

Ranskan tiedustelupalvelu ei ranskalaissyyttäjä Francois Molins’n mukaan tiennyt miehestä mitään.

”Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli tiedustelupalvelulle täysin tuntematon. Hänen ei koskaan huomattu osoittaneet merkkejä radikalisoitumisesta”, Molins sanoi.

Myöskään Tunisian tiedusteluviranomaiset eivät tienneet, että hänellä olisi ollut radikaaleja uskonnollisia ajatuksia.

Perjantai-iltana Ranskan pääministeri Manuel Valls kuitenkin sanoi, että Lahouaiej-Bouhlelilla on ”tavalla tai toisella kytköksiä radikaaleihin islamistisiin piireihin”.

Lahouaiej-Bouhlel oli syntynyt Tunisiassa. Hänen kotikaupunkinsa M’saken sijaitsee 120 kilometriä pääkaupunki Tunisista.

The Guardian -lehden tietojen mukaan Lahouaiej-Bouhlel työskenteli jakeluauton kuljettajana. Hän oli eronnut ja kolmen lapsen isä. Poliisi on ottanut kiinni Lahouaiej-Bouhlelin entisen vaimon.

Poliisi tutki perjantaina epäilemänsä tekijän asunnon yhdessä Nizzan työläiskaupunginosista. Naapurit kuvailivat AFP:lle miestä erakoksi, jolla ei ollut näkyviä uskonnollisia siteitä.

AFP haastatteli noin tusinaa miehen naapuria, joista vain yksi kertoi olleensa lievästi huolestunut epäillystä tekijästä.

”Hän oli komea mies, joka tuijotti liikaa kahta tytärtäni”, sanoi pelkällä etunimellä Anan esiintynyt naapuri AFP:lle

Kaikki kertoivat miehen olleen yksinäinen hahmo, joka puhui vain harvoin ja joka ei vastannut tervehdyksiin edes silloin, kun hänen tiensä ristesi jonkun naapurin kanssa. Yksi kuvasi miestä pahantahtoiseksi, toinen puhui umpimielisestä ihmisestä.

Naapurissa asunut Hanan -niminen mies piti Lahouaiej-Bouhlelia komeana miehenä.

”Sanoisin, että hän oli sen näköinen että miellytti naisia. Mutta hän oli pelottava. Hänen kasvonsa eivät olleet pelottavat vaan katse, ja hän tuijotti lapsia paljon”, Hanan kertoi uutistoimisto Reutersille.

AFP:n poliisilähteen mukaan iskussa käytetty kuorma-auto vuokrattiin vain muutama päivä sitten Provence-Alpes-Côte d'Azurin alueelta Kaakkois-Ranskasta. Myös Nizza kuuluu samaan hallintoalueeseen.

Saman poliisilähteen mukaan kuorma-auto muutti suuntaansa Nizzan rantabulevardilla ainakin kerran.

”Hän pyrki selvästi aiheuttamaan mahdollisimman paljon uhreja”, poliisi sanoi AFP:lle.

Tekijä myös ampui vähintäänkin kohti poliisia hieman ennen kuin poliisi ampui tämän. Ase oli mitä ilmeisimmin pistooli. On epäselvää, ampuiko tekijä myös väkijoukkoon samalla kun hän ajoi sitä päin. Poliisi löysi kuorma-autosta tekijän ampumisen jälkeen toimimattoman kranaatin ja jonkinlaisia lelukiväärejä tai toimimattomaksi muutettuja aseita, AFP kertoo.

Lue lisää Nizzan iskusta täältä.

Eric Gaillard / Reuters
Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin epäillään ajaneen väkijoukkoon Nizzassa.
Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin epäillään ajaneen väkijoukkoon Nizzassa.
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Ystävänsä kanssa Ranskan Nizzaan matkustanut Heidi Holopainen kertoo puhelimitse, miten torstai-ilta 14.7.2016 muuttui kauhunsekaiseksi paoksi. Yli 80 ihmistä kuoli, kun kuorma-auton kuljettaja ajoi ihmisiä päin Nizzan kuuluisalla rantakadulla. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat