Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaimonsa pelastanut mies, opettaja ja seitsemän lapsen äiti – tällaisia olivat Nizzan terrori-iskun uhrit

Nizzan terrori-iskussa on kuollut ainakin 84 ihmistä, joiden joukossa on myös useita ulkomaalaisia. Kaikkien uhrien tunnistamisessa voi mennä jopa päiviä.

Ulkomaat
 
Meri Liukkonen Sofia Kuisma
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Ystävänsä kanssa Ranskan Nizzaan matkustanut Heidi Holopainen kertoo puhelimitse, miten torstai-ilta 14.7.2016 muuttui kauhunsekaiseksi paoksi. Yli 80 ihmistä kuoli, kun kuorma-auton kuljettaja ajoi ihmisiä päin Nizzan kuuluisalla rantakadulla. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters
Tästä on kyse

Isku väkijoukkoon

 Ainakin 84 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun kuorma-auto ajoi tahallisesti päin Ranskan kansallispäivän ilotulituksia seuraamaan kokoontuneita ihmisiä Nizzassa myöhään torstai-illalla.

 Poliisit ampuivat auton kuljettajan. Kuljettaja ehti ampui poliiseja kohti.

 Iskusta epäillään 31-vuotiasta Mohamed Lahouaiej-Bouhlelia. Hän oli Ranskan kansalainen, mutta ilmeisesti syntynyt Tunisiassa.

 Ranskan presidentin François Hollanden mukaan kyse on terrori-iskusta. Yksikään terroristijärjestö ei ole kuitenkaan kertonut olevansa iskun takana.

Nizzan torstaisessa terrori-iskussa kuoli ainakin 84 ihmistä, joista kymmenen oli alaikäisiä. Iskussa myös loukkaantui yli 200 ihmistä, joista osa oli vielä perjantaina kriittisessä tilassa.

Perjantai-iltaan mennessä tiedossa ei ollut, että kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia.

Yksi kuolleista ranskalaisista on 27-vuotias pariisilaismies, joka työnsi raskaana olevan vaimonsa pois rekan tieltä, kertoi miehen serkku AFP:lle. Serkku kuvaili miestä ”upeaksi mieheksi, joka oli aina läsnä vaimoaan ja heidän syntyvää lastaan varten.”

Ranskalaisten uhrien joukossa vahvistettiin olevan myös 28-vuotias miesopettaja ja 60-vuotias mies. Lisäksi 45-vuotias rajapoliisipäällikkö kuoli iskussa. Hän oli vapaalla ja seuraamassa ilotulituksia muiden juhlijoiden joukossa, kertoi paikallinen media.

Perjantain aikana on selvinnyt, että uhrien joukossa on ranskalaisten lisäksi monien muiden maiden kansalaisia.

Luokkaretkellä olleet saksalainen opettaja ja kaksi hänen oppilastaan kuolivat iskussa, kertoi Berliinin kaupunginvirasto.

Sveitsin viranomaiset vahvistavat, että sveitsiläisnainen ja lapsi olivat kuolleiden joukossa. Ei ollut heti varmaa, olivatko he toisilleen sukua. Sveitsiläisen Agnon kaupungin kaupunginjohtaja kertoi tunnistaneensa iskussa kuolleen 54-vuotiaan naisen, joka oli lomalla miehensä kanssa. Mies selviytyi iskusta hengissä.

Yhdysvaltain ulkoministeriö taas tiedotti kahdesta yhdysvaltalaisesta uhrista, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan iskussa kuolivat 51-vuotias isä ja tämän 11-vuotias poika, jotka olivat lomamatkalla Rivieralla. Perhe sanoi lausunnossaan heidän olleen ”erittäin rakkaita.”

Venäjän ulkoministeriö kertoi yhden venäläisnaisen kuolleen iskussa. Venäläinen uutissivusto kertoi uhrin olleen 20-vuotias yliopisto-opiskelija, joka oli Nizzassa lomalla ystävänsä kanssa. Naisen ystävä loukkaantui iskussa.

Armenian ulkoministeriö kertoi kahden armenian kansalaisen kuolleen iskussa.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin kertoi yhden Ukrainan kansalaisen kuolleen ja toisen loukkaantuneen iskussa.

Iskussa kuoli Tunisian ulkoministeriön mukaan tunisialainen mies.

Kuolleiden joukossa oli myös marokkolainen 60-vuotias nainen. Hän asui Nizzassa ja oli seitsemän lapsen äiti, kertoi naisen poika paikalliselle medialle.

Suomen Pariisin-suurlähetystön ministerineuvos Nicola Lindertz kertoo, että kaikkien uhrien tunnistaminen voi kuitenkin viedä jopa päiviä.

”Varmaa tietoa tuskin tulee tänään tai edes ihan lähipäivinä”, hän sanoi perjantaina aamupäivällä.

Lindertz kehottaa alueella olevia suomalaisia olemaan yhteydessä omaisiinsa ja kertomaan, että he ovat kunnossa.

Nizzan uhrien tunnistaminen vie aikaa
Nizzan uhrien tunnistaminen vie aikaa
Ministerineuvos Nicola Lindertz Suomen Pariisin-suurlähetystöstä kertoo, miksi perjantaina ei heti ollut tiedossa, oliko Nizzan torstaisen terrori-iskun uhrien joukossa suomalaisia. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat