Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump vahvisti Indianan kuvernöörin Mike Pencen varapresidentti­ehdokkaakseen

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
JOHN SOMMERS II / Reuters
Mike Pence ja Donald Trump Trumpin kampanjatilaisuudessa Westfieldissä Indianassa torstaina.
Mike Pence ja Donald Trump Trumpin kampanjatilaisuudessa Westfieldissä Indianassa torstaina. Kuva: JOHN SOMMERS II / Reuters

Republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump on valinnut varapresidenttiehdokkaakseen Indianan kuvernöörin Mike Pencen, 57. Trump kertoo asiasta Twitter-tilillään.

The New York Times- ja The Wall Street Journal -lehdet ennakoivat valintaa jo torstaina.

Pence on valtakunnallisesti kohtalaisen tuntematon. Yhdysvaltalaisen median mukaan Pence on kuitenkin ollut isänsä neuvonantajina toimivien Trumpin aikuisten lasten suosikki. The New York Times kuvailee häntä vähäisimmän riskin ehdokkaaksi.

Pence on uskovainen ja moraalikysymyksissä hyvin konservatiivinen. Hän vastustaa aborttioikeutta sekä homoliittoja. Hänen valintansa saattaisi siis miellyttää republikaanien uskovaisia konservatiiveja, jotka ovat suhtautuneet epäillen kolmatta kertaa naimisissa olevaan newyorkilaiseen Trumpiin.

Mielipidemittausten mukaan Trump tarvitsisi kipeästi erityisesti naisten ja latinoiden ääniä lyödäkseen demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin. Pence vedonnee etenkin republikaanipuolueen perinteisiin kannattajiin eli valkoisiin, maalaisiin ja miehiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat