Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa surtiin Ranskan rinnalla

Ulkomaat
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Telle Virtanen toi kukkia Nizzan uhrien muistoksi Ranskan Helsingin-suurlähetystöön perjantaina.
Telle Virtanen toi kukkia Nizzan uhrien muistoksi Ranskan Helsingin-suurlähetystöön perjantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Nizzan torstainen isku otettiin myös Suomessa vastaan järkyttyneenä.

Helsinkiläinen Telle Virtanen kävi perjantaina kurjasta säästä huolimatta laskemassa kukat Ranskan suurlähetystön edustalle Helsingissä.

Päällimmäisenä tunteena Virtasella oli järkytys. Sama järkytys tuntui myös Bagdadin pommi-iskun jälkeen heinäkuun alussa.

”Halusimme yhdessä muutamien ystävieni kanssa viedä kukkia lähetystölle. Kukilla halusin osoittaa myötätuntoa ja lämpöä iskun uhreille ja omaisille”, Virtanen kertoi Helsingin Sanomille.

Ennen Virtasta muutkin olivat käyneet laskemassa lähetystön eteen valkoisia, sinisiä ja punaisia kukkia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tuomitsi perjantaina Ranskan kansallispäivänä tapahtuneen iskun ja esitti samalla surunvalittelut Ranskan presidentille François Hollandelle.

Niinistö kuvaili presidentinkanslian välittämässä tiedotteessa raakaa iskua hyökkäykseksi eurooppalaisia arvoja vastaan.

”Suomi tuomitsee terrorismin jyrkästi ja seisoo Ranskan tukena.”

Pääministeri Juha Sipilä oli lausunnossaan Niinistön linjoilla.

”Nizzassa Ranskan kansallispäivän iltana tehty terrori-isku oli tavallisiin kansalaisiin suunnattu hirvittävä teko. Se oli myös hyökkäys avointa yhteiskuntaa vastaan. Yhteisten, avoimuuteen ja demokratiaan perustuvien eurooppalaisten arvojemme puolustaminen on entistäkin tärkeämpää. Ajatuksemme ovat nyt Ranskassa. Syvä osanottomme uhrien läheisille ja omaisille.”

Finnairilla voi muuttaa matkaa kuluitta

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa viikonloppuna 15.–17. heinäkuuta Nizzaan aikoneille matkustajilleen mahdollisuuden vaihtaa matkansa ajankohtaa tai matkakohdetta ilman muutoskuluja.

Finnair lentää Nizzaan normaalisti.

Matkakohteen voi kuitenkin halutessaan vaihtaa toiseen Finnairin kohteeseen. Jos uuden kohteenlennot ovat Nizzaan ostettuja kalliimmat, matkustaja maksaa erotuksen.

Matkatoimisto Aurinkomatkoilla pätevät samat ehdot kuin Finnairilla. Aurinkomatkoilla on lentoja ja hotellin sisältäviä omatoimimatkoja Finnairin reittilennoilla.

Tjäreborgilla ei toistaiseksi voi muuttaa tai perua matkoja Nizzaan. Voimassa ovat normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Sekä Finnairilta, Aurinkomatkoilta että Tjäreborgilta kerrotaan, että kyselyitä Nizzan matkojen muutosmahdollisuuksista oli perjantaina tullut muutamia.

Perjantaisessa matkustustiedotteessaan ulkoministeriö kehottaa noudattamaan tavanomaista varovaisuutta Ranskassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat