Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotilaiden vallankumousyritys päättyi verisesti Turkissa – HS:n kooste kertoo dramaattisen yön vaiheet ja vaikutukset

Epäonnistunut vallankaappausyritys Turkissa johti jopa 3 000 sotilaan pidätykseen. Nyt maassa yritetään selvittää, kuka yrityksen takana oli. HS kokoaa olennaiset tiedot vallankaappausyrityksestä.

Ulkomaat
 
Vallankaappausyritys muutti Istanbulin ja Ankaran kadut taistelutantereeksi
Vallankaappausyritys muutti Istanbulin ja Ankaran kadut taistelutantereeksi
Osa Turkin armeijasta yritti kaapata vallan perjantaiyönä maan pääkaupungissa Ankarassa. Taistelut jatkuivat koko yön, ja lähes kaksisataa ihmistä on kuollut. Kuva: Reuters

Tästä on kyse

 Osa Turkin armeijasta yritti kaapata vallan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vielä on epäselvää, kuinka suuri osa armeijasta osallistui vallankaappausyritykseen.

 Vallankaappausyrityksen aikana kuoli yli 250 ihmistä, joista suuri osa on siviilejä.

 Lauantain vastaisen yön aikana räjähteli sekä Istanbulissa että Ankarassa. Ankarassa otettiin panttivankeja, joiden joukossa oli Turkin korkea-arvoisin kenraali.

 Yli 2 800 Turkin armeijan edustajaa on pidätetty.

Turkin hallitus sai lauantain aikana lopullisesti tukahdutettua sotilaiden myöhään perjantaina käynnistämän vallankaappausyrityksen.

Vallankaappausyritys oli yksi verisimmistä yrityksistä haastaa Turkkia itsevaltaisesti jo 13 vuotta hallinnut presidentti Recep Tayip Erdoğan.

Vallankaappausyrityksessä kuoli ainakin 265 ihmistä, heistä noin sata vallankaappaukseen osallistuneita sotilaita, loput siviilejä ja poliiseja.

Tiedot uhrien määrästä vaihtelevat.

Lisäksi yli 1 400 ihmistä haavoittui.

Vielä on epäselvää, kuinka suuri osa maan armeijasta yritti syrjäyttää maan hallinnon. Hallituksen mukaan Turkissa on kuitenkin otettu kiinni jo yli 2 800 sotilasta osallisuudesta vallankaappausyritykseen. Kiinniotettujen joukossa on useita korkea-arvoisia sotilaita.

Presidentti Erdoğan käytti kovia sanoja tuomitessaan teot.

”Kyseessä oli maanpetos ja kapinointi. He [kapinalliset] joutuvat maksamaan kovan hinnan”, Erdoğan sanoi uutistoimistojen mukaan aamupäivällä.

Turkin pääministeri Binali Yildirim nosti lauantaina esille mahdollisuuden jopa palauttaa kuolemanrangaistus, jotta vastaavat yritykset voitaisiin jatkossa estää.

Erdoğanin hallinto aloitti puhdistustyöt nopeasti lauantaina. Ensimmäiset sotilaat erotettiin viroistaan, ja lisäksi Turkki erotti 2 746 tuomaria, viisi korkeimman oikeuden jäsentä ja perustuslakituomioistuimen tuomarin virasta vallankaappausyritykseen liittyen.

 

Mitkä ovat viimeisimmät tiedot Turkin tapahtumista?

Lauantai-iltana maan puolustusministeri sanoi, että vallankaappaus saatiin estettyä, mutta sen uhka oli yhä olemassa.

Kaappausyrityksen jäljiltä Turkissa jatkui poikkeustila.

Turkin presidentti Erdoğan varoitti, että levottomuudet voivat syttyä Turkissa uudelleen. Erdoğan lähetti lauantaina uutistoimistojen mukaan turkkilaisiin matkapuhelinliittymiin tekstiviestin, jossa hän kehotti kansalaisia puolustamaan rauhaa ja demokratiaa.

Launtaina illalla tuhannet ihmiset kokoontuivat Istanbuliin osoittamaan mieltään Erdoğanin hallinnon puolesta, uutistoimistot kertovat.

Sekä Turkin johto että Yhdysvallat kutsui lauantaina koolle hätäkokoukset yrityksen vuoksi. 80 miljoonan asukkaan Nato-maa Turkki on strategisesti tärkeä maa myös Yhdysvalloille.

Lauantaina iltapäivällä Turkin kerrottiin sulkeneen Incirlikin lentotukikohta Etelä-Turkissa. Yhdysvallat käyttää tukikohtaa säännöllisesti, ja tukikohta on keskeinen taisteluissa Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa. Nyt kaikki lennot tukikohdasta on lopetettu, kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Umit Bektas / Reuters
Yhdysvaltalaiskoneita Incirlikin lentotukikohdassa joulukuussa 2015.
Yhdysvaltalaiskoneita Incirlikin lentotukikohdassa joulukuussa 2015.

Yhdysvaltalaisen The New York Timesin mukaan tukikohdassa on noin 1 500 yhdysvaltalaista sotilasta ja siviiliä. Tukikohta on ilmeisesti eristetty ja sieltä on katkaistu sähköt. Tukikohdassa sähköä saadaan omista generaattoreista.

Virallisesti eristyksen syyksi on sanottu se, että vallankaappausyrityksessä käytettyjä lentokoneita oli huollettu Incirlikin tukikohdassa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin tutkija Toni Alaranta.

”Nyt tukikohta on käyttökiellossa, katsotaan kuinka pitkään. Alun perin Yhdysvallat sai luvan käyttää tukikohtaa pitkän väännön jälkeen”, Alaranta sanoo.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö kertoi myöhään illalla Suomen aikaa, että se neuvottelee Turkin viranomaisten kanssa kentän avaamisesta. Pentagonin mukaan Yhdysvaltojen sodanjohto tekee järjestelyjä taistelulentoihin, jotta Incirlikin sulkeminen aiheuttaisi mahdollisimman vähän vahinkoa Isisin-vastaisille operaatioille.

Turkin mukaan kyseessä on vain väliaikainen sulkeminen.

Lauantaina iltapäivällä kreikkalaiset sotilaslähteet myös ilmoittivat, että kahdeksan turkkilaista vallankaappausyritykseen osallistunutta sotilasta on laskeutunut helikopterilla Kreikkaan ja anonut turvapaikkaa, Reuters kertoo.

Turkki on vaatinut Kreikkaa palauttamaan sotilaat.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras kertoi puhelimessa presidentti Erdoğanille myöhään lauantaina, että Kreikka käsittelee turkkilaissotilaiden turvapaikka-anomukset ”nopeasti”. Kreikan hallituksen virkamiehen mukaan Tsipras painotti, että anomukset käsitellään kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuksia kunnioittaen.

Reuters
Turkkilainen siviili hakkasi antautuneita turkkilaissotilaita Bosporin sillalla lauantaina.
Turkkilainen siviili hakkasi antautuneita turkkilaissotilaita Bosporin sillalla lauantaina.
 Mitä yön aikana tapahtui?

Yö oli levoton ja kaoottinen sekä Ankarassa että Istanbulissa.

Vallankaappausyritys sai alkunsa perjantai-iltana, kun osa Turkin armeijasta hyökkäsi panssarivaunuin ja sotilashelikopterein maan hallintoa vastaan. Ankarassa ja Istanbulissa kuultiin kovia räjähdyksiä, ja vallankaappausta yrittäneet joukot tulittivat muun muassa valtion tiedustelupalvelun päämajaa.

AFP:n mukaan F-16 hävittäjät tekivät ilmaiskuja presidentinpalatsia piirittäviä panssarivaunuja vastaan. Maan parlamenttirakennuksessa Ankarassa tapahtui yöllä useita räjähdyksiä.

Turkkilaismedian mukaan hävittäjä ampui yöllä alas vallankaappausta yrittäneiden joukkojen sotilashelikopterin. Lauantaiaamuna maan viranomaiset kertoivat, että vallankaappausta yrittäneillä joukoilla on yhä hallussa joitain sotilashelikoptereita.

Ankarassa otettiin panttivankeja, joiden joukossa oli valtion uutistoimiston mukaan Turkin korkea-arvoisin kenraali Hulusi Akar. Akar saatiin kuitenkin pelastettua yön aikana.

Myös Istanbulin Atatürkin päälentokentällä kuultiin yöllä tulitusta. Lentokenttä oli suljettuna läpi yön, mutta Turkish Airlinesin mukaan kenttä avattiin lauantaiaamuna uudelleen.

Presidentti Erdoğania kuljettanut lentokone laskeutui yöllä Atatürkin lentokentälle. Erdoğan saapui Istanbuliin Marmariksen lomakohteesta. Erdoğan ilmestyi Reutersin mukaan lentokentällä kannattajiensa keskelle NTV-kanavan lähetyksessä.

KENAN GURBUZ / Reuters
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhui tiedotusvälineiden edustajille Marmariksessa lauantain vastaisena yönä.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhui tiedotusvälineiden edustajille Marmariksessa lauantain vastaisena yönä.

Hän sanoi lentokentällä, ettei ole menossa minnekään ja että vallankaappausyritys on syy puhdistaa armeija.

Presidentti kertoi yöllä myös, että hänen käyttämäänsä hotellia Marmariksessa pommitettiin sen jälkeen, kun hän lähti sieltä.

 

Ketkä ovat vallankaappausyrityksen takana?

Iskusta otti vastuun ryhmä, joka AFP:n mukaan julisti, että se halusi kaapata vallan ”taatakseen perustuslaillisen järjestyksen, ihmisoikeudet sekä vapauden ja antaakseen lain voittaa”. Kukaan armeijan edustajista ei kuitenkaan omalla nimellään kertonut olevansa vastuussa hyökkäyksestä.

Pääministeri Yildirimin mukaan vallankaappausyrityksen ydinryhmä on pidätetty.

Turkkilainen uutistoimisto Anadolu kertoi lauantaina, että vallankaappausyritystä suunniteltiin viestipalvelu Whatsappissa.

Erdoğanin ja pääministeri Yildirimin mukaan vallankaappausyritys on Yhdysvalloissa asuvan imaami Fethullah Gülenin masinoima kapina. 13 vuotta Turkkia ensin pääministerinä ja sittemmin presidenttinä johtanut Erdoğan on pelännyt jo pitkään, että hänen arkkivihollisensa Gülen yrittää syöstä hänet vallasta.

Lauantaina illalla Erdoğan vaati Yhdysvaltoja joko karkottamaan Gülen tai luovuttamaan hänet Turkkiin.

Gülen on kuitenkin kiistänyt väitteen osallisuudestaan vallankaappausyritykseen ja tuominnut tapauksen voimakkaasti.

Yildirimin mukaan mikä tahansa maa, joka tukee Gülenia, on sodassa Turkin kanssa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Pääministeri Yildirimin mukaan vallankaappausta yrittivät rikollisjengit ja petturit ja kyseessä on terroristien teko.

Reutersin mukaan Turkin erikoisjoukkojen komentaja sanoo, että osa sotilaista on syyllistynyt maanpetokseen ja he eivät tule selviämään siitä. Komentajan mukaan armeijan johto ei hyväksy kapinoivien sotilaiden toimia.

 

Mitä Turkin tilanteen taustalla on?

Turkin armeija on ollut vuosikymmeniä maan vahvin ja arvostetuin instituutio. Maanpuolustuksen ohella Turkin asevoimien ydintehtävänä on perinteisesti ajateltu olevan Turkin arvojen puolustaminen.

Perjantai-iltana käynnistynyt kaappausyritys oli vanhan perinteen jatkoa, mutta myös kömpelösti toteutettu osoitus siitä, ettei sotilasvalta ole Turkissa enää vaihtoehto, kirjoittaa HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja Kari Huhta.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Toni Alaranta arvioi lauantaina, että vallankaappausyrityksen jälkeen presidentti Recep Tayyip Erdoğanin asema on entistä vahvempi.

”Kaikki viittaa siihen, että tämä antaa lisävauhtia Erdoğanin vallankeskittämisprojektille. Nyt saadaan taas yksi lisäargumentti sille, että valta pitää keskittää yhdelle vahvalle johtajalle”, Alaranta toteaa.

Lue Alarannan koko haastattelu täältä.

Turkkilainen politiikan tutkija Mensur Akgün puolestaan pitää perjantai-illan vallankaappausyrityksen epäonnistumista positiivisena merkkinä Turkin demokratian vahvuudesta.

”Kaikki puolueet seisoivat yhtenä rintamana ja kansalaiset lähtivät kaduille vastustamaan vallankaappausta. Enemmistö osoitti kunnioittavansa demokratiaa”, Akgün sanoi lauantai-aamuna tilanteen jo pitkälti rauhoituttua. Hän työskentelee professorina Istanbulin Kültür-yliopistossa.

”Hallitusta jyrkimmin arvostellut tv-asema Turkin CNN antoi uutisoinnissaan tilaa puoluejohtajille ja kenraaleille, jotka puhuivat vallankumousta vastaan. Sotilaat ottivat aseman haltuun ja lähetys katkesi pariksi tunniksi, mutta poliisi sai tilanteen pian rauhoittumaan.”

Tästä jutusta voit lukea tarkemmin tutkijan ajatuksista.

Turkin armeija on ottanut poliittista valtaa omiin käsiinsä useita kertoja viimeisten 50 vuoden aikana. Perusteluna on yleensä ollut joko yhteiskunnan levottomuus tai liian islamistinen politiikka.

Perjantain vallankaappausyrityksen taustalla on islamistimyönteisen AKP-puolueen ja itsevaltaisen presidentti Recep Tayyip Erdoğanin nousu valtaan.

Lue lisää taustoista täältä.

Helsingin Sanomien toimittaja Pekka Mykkänen kirjoitti lauantaina analyysissaan, että Turkin perjantainen vallankaappausyritys on raju muistutus Euroopan unionin johtajille siitä, miten huteralla pohjalla ovat EU:n yritykset rakentaa Turkki-suhdettaan ja saada pakolais- ja siirtolaiskriisi hallintaan.

Lue koko analyysi täältä.

Miten muiden maiden johtajat ovat kommentoineet Turkin vallankaappausyritystä?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo lauantaina ilmestyneessä lausunnossaan, että Suomi tukee itsestään selvästi Turkin demokraattisilla vaaleilla valittua hallintoa.

”On hätkähdyttävää, että Turkissa, aivan EU:n kynnyksellä, yritetään sotilasvallankaappausta”, Niinistö kommentoi lausunnossa.

Ulkoministeri Timo Soini kuvaili lauantaiaamuna Turkin tilannetta vakavaksi.

”Näyttää siltä, että kaappaus on tyrehtynyt, mutta ankarat jälkiselvittelyt tästä tulee”, Soini sanoi HS:lle.

Venäjän ulkoministeriö sanoi lauantaina puolenpäivän aikaan, että Turkin poliittinen tilanne ja terroriuhka vaarantavat sekä paikallisen että kansainvälisen turvallisuuden.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi, että maa seisoo Turkin demokraattisesti valitun hallinnon rinnalla. Samalla Kerry lupasi apua vallankaappausyrityksen tutkintaan.

Samalla Kerry kuitenkin vaati Turkkia esittämään todisteita siitä, että Yhdysvalloissa asuva imaami Fethullah Gülen oli vallankaappausyrityksen takana. Erdoğan tuomitsi aiemmin lauantaina jyrkästi kaikki maat, jotka tukivat Gülenia.

Useat Lähi-idän maat ja johtajat ovat osoittaneet Turkille tukensa vallankaappausyrityksen jälkeen.

Iranin hengellisen johtajan ajatollah Ali Khamenein neuvonantaja sanoi, Iran että tukee Turkin hallitusta erimielisyyksistä huolimatta.

Israelin hallituksen tiedottaja Emmanuel Nahshon lupasi Israelin tuen Turkille, ja sanoi maan kunnioittavan Turkin demokraattista prosessia.

Tukensa Turkille antoi myös Saudi-Arabia, Qatar sekä Gazassa valtaa pitävä Hamas.

Lue lisää muiden valtioiden reaktioista tästä jutusta.

 

Mikä on suomalaisten tilanne Turkissa?

Ulkoministeriö neuvoo ihmisiä Turkissa pysymään sisätiloissa ja seuraamaan tiedotusvälineitä. Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Turkkiin.

Lue lisää Ulkoministeriön ohjeista ja Finnairin lentojen tilanteesta tästä jutusta.

Myös suurimmat Turkkiin matkoja myyvät matkatoimistot ovat reagoineet ilmoitukseen. Asiakkaille tarjotaan vaihtelevia mahdollisuuksia perua tai vaihtaa matkansa maksutta.

Lue lisää matkatoimistojen reaktioista täältä.

Ulkoministeriön arvion mukaan Turkissa on tuhansia suomalaisia. Ministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin varhain iltapäivällä, että runsaat 2 000 Turkissa matkailevaa suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen, mutta kaikki alueella oleskelevat eivät ole tehneet ilmoitusta.

Suomalainen Marleena Kuusinen oli Istanbulissa lentokentällä, kun vallankaappausyritys käynnistyi. Kuusinen kertoo kuulleensa aamuyöllä neljä kovaa pamausta. Hän ei osaa sanoa, olivatko syynä räjähdykset vai esimerkiksi armeijan lentokoneet, joita kentällä näkyi arviolta neljän, viiden aikaan.

”Eivät ne kauaa tuossa pyörineet, mutta matalalla ne lensivät.”

Lue lisää Turkissa olevien suomalaisten kertomuksia tapahtumista tästä jutusta.

MURAD SEZER / Reuters
Vallankaappaukseen osallistunut sotilas yrittää suojautua siiviileiltä Bosporinsalmen sillalla lauantaina.
Vallankaappaukseen osallistunut sotilas yrittää suojautua siiviileiltä Bosporinsalmen sillalla lauantaina.
Reuters
Parlamettitalon tuhoja Ankarassa lauantaina.
Parlamettitalon tuhoja Ankarassa lauantaina.
MURAD SEZER / Reuters
Siviili löi vallankaappaukseen osallistunutta sotilasta Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantaina.
Siviili löi vallankaappaukseen osallistunutta sotilasta Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantaina.
TUMAY BERKIN / REUTERS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kannattajat protestoivat Ankarassa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kannattajat protestoivat Ankarassa.
REUTERS
Kenraali Hulusi Akar (vas.), Turkin pääministeri Binali Yildirim ja sisäministerin Efkan Alan puhuvat lehdistötilaisuudessa yöllisen vallankaappausyrityksen jälkeen.
Kenraali Hulusi Akar (vas.), Turkin pääministeri Binali Yildirim ja sisäministerin Efkan Alan puhuvat lehdistötilaisuudessa yöllisen vallankaappausyrityksen jälkeen.
HUSEYIN ALDEMIR / REUTERS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kannattajiensa ympäröimänä Atatürkin lentokentällä Istanbulissa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kannattajiensa ympäröimänä Atatürkin lentokentällä Istanbulissa.
REUTERS
Vallankaappausyrityksessä vaurioituneen parlamenttirakennuksen sisätiloja Ankarassa.
Vallankaappausyrityksessä vaurioituneen parlamenttirakennuksen sisätiloja Ankarassa.
YAGIZ KARAHAN / REUTERS
Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kannattajat juhlivat vallankaappausyritykseen osallistuneiden joukkojen antautumista Bosporin sillalla.
Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kannattajat juhlivat vallankaappausyritykseen osallistuneiden joukkojen antautumista Bosporin sillalla.
MURAD SEZER / REUTERS
Sotilaat tönivät toisiaan päästäkseen pakoon väkijoukkoa linja-autoon sen jälkeen, kun vallankaappausyritykseen osallistuneet joukot antautuivat Bosporin sillalla Istanbulissa.
Sotilaat tönivät toisiaan päästäkseen pakoon väkijoukkoa linja-autoon sen jälkeen, kun vallankaappausyritykseen osallistuneet joukot antautuivat Bosporin sillalla Istanbulissa.
Umit Bektas / Reuters
Kenraali Hulusi Akar (vas.) ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan osallistuivat upseeri Seckin Cilin hautajaisiin Ankarassa tämän vuoden helmikuussa.
Kenraali Hulusi Akar (vas.) ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan osallistuivat upseeri Seckin Cilin hautajaisiin Ankarassa tämän vuoden helmikuussa.
HUSEYIN ALDEMIR / REUTERS
Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kannattajia Istanbulin Atatürkin lentokentällä.
Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kannattajia Istanbulin Atatürkin lentokentällä.
TUMAY BERKIN / REUTERS
Ihmiset suojautuvat ammuskelun aikana Ankarassa.
Ihmiset suojautuvat ammuskelun aikana Ankarassa.
IHLAS
Mies heiluttaa Turkin lippua Istanbulin Atatürkin lentokentän edessä vallankaappausyrityksen aikana.
Mies heiluttaa Turkin lippua Istanbulin Atatürkin lentokentän edessä vallankaappausyrityksen aikana.
HUSEYIN ALDEMIR / REUTERS
Presidentti Recep Tayyip Erdogan puhuu vallankaappausyrityksen aikana Istanbulissa.
Presidentti Recep Tayyip Erdogan puhuu vallankaappausyrityksen aikana Istanbulissa.
TUMAY BERKIN / REUTERS
Turkin presidentti Erdoganin kannattajat istuivat presidentin kuvilla koristellun panssarivaunun päällä Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Turkin presidentti Erdoganin kannattajat istuivat presidentin kuvilla koristellun panssarivaunun päällä Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Bulent Kilic / AFP
Armeijan ammuskelussa haavoittunutta miestä raahattiin Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantain vastaisena yönä.
Armeijan ammuskelussa haavoittunutta miestä raahattiin Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantain vastaisena yönä.
Bulent Kilic / Reuters
Ohikulkijoita on pidetätetty Bosporin sillalla, jonka Turkin turvallisuusviranomaiset ovat sulkeneet Istanbulissa perjantai-iltana.
Ohikulkijoita on pidetätetty Bosporin sillalla, jonka Turkin turvallisuusviranomaiset ovat sulkeneet Istanbulissa perjantai-iltana.
IHLAS
Mies makaa Turkin armeija panssarivaunun edessä Atatürkin lentokentällä.
Mies makaa Turkin armeija panssarivaunun edessä Atatürkin lentokentällä.
REUTERS TV
Kuvakaappaus videolta, jossa näkyy panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Kuvakaappaus videolta, jossa näkyy panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Reuters
Sotilaat ovat sulkeneet Bosporin sillan Istanbulissa perjantai-iltana.
Sotilaat ovat sulkeneet Bosporin sillan Istanbulissa perjantai-iltana.
Reuters
Sotilaat ovat sulkeneet Bosporinsalmen sillan Istanbulissa perjantai-iltana.
Sotilaat ovat sulkeneet Bosporinsalmen sillan Istanbulissa perjantai-iltana.
TUMAY BERKIN / Reuters
Ihmiset piirittivät armeijan panssarivaunua Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Ihmiset piirittivät armeijan panssarivaunua Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Reuters
Loukkaantunut nainen lähellä armeijan päämajaa Ankarassa.
Loukkaantunut nainen lähellä armeijan päämajaa Ankarassa.
MURAD SEZER / REUTERS
Poliisit seisoskelivat panssarivaunun päällä sen jälkeen, kun vallankaappausta yrittäneet sotilaat olivat antautuneet.
Poliisit seisoskelivat panssarivaunun päällä sen jälkeen, kun vallankaappausta yrittäneet sotilaat olivat antautuneet.
MURAD SEZER / Reuters
Siviili löi vallankaappaukseen osallistunutta sotilasta Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantaina.
Siviili löi vallankaappaukseen osallistunutta sotilasta Bosporinsalmen sillalla Istanbulissa lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat