Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriö kehottaa välttämään Turkkiin matkustamista – Finnair jatkaa lentoja

Ulkoministeriö neuvoo ihmisiä Turkissa pysymään sisätiloissa ja seuraamaan tiedotusvälineitä. Finnair jatkaa toistaiseksi lentoja turistikohteisiin Turkissa, mutta tarjoaa matkustajilleen mahdollisuuden vaihtaa lentoja.

Ulkomaat
 
MURAD SEZER / Reuters
Sotilaat vartioivat Taksim-aukiolla myöhään perjantai-iltana.
Sotilaat vartioivat Taksim-aukiolla myöhään perjantai-iltana. Kuva: MURAD SEZER / Reuters

Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Turkkiin. Ministeriö kertoi lauantaina puoli yhdeksän aikaan päivittävänsä matkustustiedotetta.

Ministeriö on myös lähettänyt Turkkiin matkustusilmoituksen tehneille viestin, jonka mukaan maassa on meneillään sotilasvallankaappauksen yritys.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) kertoi lauantaiaamuna HS:lle, että matkustusilmoituksen tehneitä ihmisiä on tavoitettu melko hyvin.

Ulkoministeriö neuvoo ihmisiä Turkissa pysymään sisätiloissa ja seuraamaan tiedotusvälineitä.

”Kehotamme malttiin ja tolkkuun”, Soini sanoo.

Hän neuvoo Turkissa olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä lähimpiinsä.

Suomen Turkin-suurlähetystön tietojen mukaan tilanteesta ei toistaiseksi ole aiheutunut uhkaa siviileille.

Finnair ei lennä lainkaan Istanbuliin tai Ankaraan. Se aikoo jatkaa lentojaan turistikohteisiin, kuten Antalyaan ja Gazipasaan, yhtiö kertoi vielä lauantaiaamuna Twitterissä. Finnair tarjoaa lauantaina tai sunnuntaina lähteville matkustajilleen mahdollisuuden vaihtaa lentoja.

”Seuraamme tapahtumien kulkua ja teemme johtopäätökset sen perusteella. Emme tällä hetkellä tee päätöstä lentojen perumisesta, koska emme tiedä, millainen tilanne siellä on”, Finnairin viestinnästä kerrotaan.

Myös suurimmat Turkkiin matkoja myyvät matkatoimistot ovat reagoineet ilmoitukseen.

Finnmatkat ja Aurinkomatkat ovat tarjonneet asiakkailleen mahdollisuutta perua tai vaihtaa viikonlopun menolentonsa maksutta. Lue lisää matkatoimistojen toimenpiteistä täältä.

Matkustusilmoituksen Turkkiin on lauantaihin mennessä tehnyt runsaat 2 000 suomalaista, ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä arvioitiin varhain iltapäivällä. Luku on alakanttiin ja valtaosa ihmisistä on pakettimatkoilla kaukana Istanbulista ja Ankarasta.

Oikaisu klo 13.08: Aiemmassa uutisessa kerrottiin, että Finnair jatkaa lentojaan Alanyaan ja Gazipasaan. Finnair kertoi jatkavansa lentojaan Antalyaan ja Gazipasaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat