Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Turkin-suurlähettiläs rauhoittuneesta Ankarasta HS:lle: ”Vallankaappausyritys näyttää kuivuneen kasaan”

Nina Vaskunlahden mukaan Ankara oli aamulla poikkeuksellisen hiljainen. Sotilaspoliisit vartioivat tyhjiä teitä ja kaupat olivat kiinni.

Ulkomaat
 
Reuters
Turkin armeijan panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Turkin armeijan panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä. Kuva: Reuters

Suomen Turkin-suurlähettilään Nina Vaskunlahden mukaan pääkaupunki Ankara näyttää rauhoittuneen. Vielä kuuden aikaan aamulla kaupungista kuului pari isoa räjähdystä.

”Vallankaappausyritys on ilmeisesti kuivunut kasaan. Kaduilla oli hyvin hiljaista, kun ajoin äsken töihin. Poliisi ja sotilaat pitävät tilannetta hallinnassa”, työpaikaltaan tavoitettu Vaskunlahti sanoo puhelimitse noin puoli yhdeksän aikaan lauantaiaamuna.

Vaskunlahden mukaan noin viiden miljoonan asukkaan Ankara ei pyöri normaalisti. Kaupat olivat kiinni ja tiet varsin tyhjiä ainakin alueilla, joilla Vaskunlahti liikkui aamulla. Sotilaspoliisi pysäytti suurlähettilään kolmesti matkalla töihin. Kaikki siviililentoliikenne on ilmeisesti kielletty.

”Normaalisti täällä olisi tähän aikaan aikamoinen säpinä päällä. Nyt ilmapiiri on tietysti vähän ankea ja pelokas, kuten tällaisissa tilanteissa aina on”, Vaskunlahti sanoo.

”Nyt tietysti odotellaan, keitä vallankaappausyrityksestä saadaan kiinni. Suomi lähtee siitä, että valta vaihtuu maissa demokratian kautta. Kunnioitamme maan valittua johtoa.”

Vielä kello yhden jälkeen lauantain vastaisena yönä Ankarassa oli täysin toisenlainen tunnelma.

”Hävittäjiä lentelee ja pommeja räjähtelee. Ei jatkuvasti, mutta kuitenkin”, Vaskunlahti kertoi myöhään tuolloin puhelimitse Ankaran-kodistaan.

”Ikkunat helisevät, savua näkyy ja tv lakkasi toimimasta. Kaupunki on aika pimeä. Kyllä tämä näyttää todelliselta vallankaappausyritykseltä. Juuri äsken lensi taas kolme hävittäjää talon yli.”

Vaskunlahden mukaan savua vaikutti tulevan erityisesti pääministeri Recep Tayyip Erdoganin AKP-puolueen toimistolta.

Lue tästä HS:n uutisseuranta tilanteesta.

REUTERS TV
Kuvakaappaus videosta, jossa näkyy panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Kuvakaappaus videosta, jossa näkyy panssarivaunu Ankarassa lauantain vastaisena yönä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat