Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump esiintyi ensi kertaa varamiehensä kanssa – esitti tukensa Turkin hallitukselle ja syytti Clintonia Lähi-idän ongelmista

Republikaanien tuleva presidenttiehdokas esiintyi ensi kertaa varapresidenttinsä Mike Pencen kanssa.

Ulkomaat
 
EDUARDO MUNOZ / Reuters
Donald Trump ja Mike Pence esiintyivät yhdessä lauantaina New Yorkissa.
Donald Trump ja Mike Pence esiintyivät yhdessä lauantaina New Yorkissa. Kuva: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Yhdysvaltojen republikaanipuolueen tuleva presidenttiehdokas Donald Trump kommentoi lauantaina Turkin vallankaappausyritystä Yhdysvaltain New Yorkissa. Trump näytti antavan tukensa Turkin hallituksen toimille.

”Mitä Turkkiin tulee, siellä on paljon ystäviä, hienoja ja uskomattomia ihmisiä. Toivomme heille hyvää. Näyttää siltä, että he ovat ratkaisemassa vaikeudet”, Trump sanoi tilaisuudessa, jossa hän esiintyi ensi kertaa varapresidenttiehdokkaansa Mike Pencen kanssa.

Trump myös syytti Hillary Clintonia Lähi-idän levottomuuksista ja sanoi tämän johtaneen ulkoministerinä presidentti Barack Obaman ”kamalalle polulle, joka on vienyt Irakin, Syyrian ja muut kaaokseen”.

Trump puhui lyhyesti myös Nizzan terrori-iskusta.

”Olemme todistaneet uskomatonta kauhua”, Trump sanoi kommentoidessaan Nizzan tapahtumia.

Tilaisuudessa Trump mainosti aisapariaan Penceä työpaikkojen luojana ja budjetin tasapainottajana.

Mike Penceä haastateltiin myöhään perjantaina ensimmäistä kertaa varapresidenttiehdokkaana. Indianan kuvernööri Pence vertasi Trumpia haastattelussa konservatiivien ihailemaan Ronald Reaganiin.

”Donald Trump on tullut takaisin uudestaan ja uudestaan, koska kuten Reagan, Trump ymmärtää amerikkalaisten huolet ja tavoitteet tavalla, jota yksikään presidentti ei ole ymmärtänyt sitten Reaganin”, Pence sanoi Fox-kanavan haastattelussa.

Trumpilla on Pencellä on ollut myös erimielisyyksiä. Pence on kannattanut vapaakauppasopimusta toisin kuin Trump. Hän ei myöskään hyväksynyt perustuslain vastaisena Trumpin ehdotusta siitä, ettei muslimeja pitäisi päästä Yhdysvaltoihin.

Foxin haastattelussa Pence löysi kuitenkin yhteisen sävelen ja sanoi kannattavansa muslimien väliaikaista maahantulokieltoa. Vapaakauppasopimuksessa voidaan taas palata neuvottelupöytään.

”Kun valitsemme yhden maailman parhaimmista neuvottelijoista presidentiksi, olen avoin sille, että neuvottelemme kauppasopimukset uusiksi”, Pence sanoi.

Pence myös uskoo, että Trumpin valinta republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi yhdistää puoluetta. Se on paljon sanottu, sillä moni republikaanien kärkipoliitikko ei aio olla läsnä, kun Trumpin ehdokkuus sinetöityy ensi viikon nelipäiväisessä puoluekokouksessa Ohiossa.

Maanantaina alkavassa puoluekokouksessa ei nähdä yhtäkään entistä presidenttiä eikä myöskään kahta edellistä republikaanien presidenttiehdokasta, John McCainia ja Mitt Romneyta. Lisäksi moni muu puolueen silmäätekevä jää pois kokouksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat