Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman johtajat peräävät maltillista paluuta perustuslailliseen järjestykseen

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Näin maailman johtajat kommentoivat Turkin vallankaappausyritystä:

”Turkki on demokratia. En usko, että vallankaappaus onnistuu. Ei saa olla yrityksiä horjuttaa Turkkia. Joudumme kohtaamaan niin monia kriisejä Syyriassa ja muilla alueilla, että on aika osoittaa yhteenkuuluvuutta Turkin sisällä.”

Turkin entinen pääministeri Ahmet Davutoğlu

 

”Ei ole hyväksyttävää, että minkään valtion toimintaa häiritään sotilaallisesti. On ratkaisevaa, että siviilihallinto ja perustuslaillinen järjestys varmistetaan nopeasti ja rauhanomaisesti, demokratian periaatteita noudattaen.”

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon

 

”Euroopan unioni tukee Turkin demokraattisesti valittua hallitusta, sen instituutioita ja laillisuusperiaatetta. Kehotamme palaamaan perustuslailliseen järjestykseen.”

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Twitterissä

 

”Kaikkien turkkilaisten osapuolten pitäisi tukea Turkin demokraattisesti valittua hallitusta, osoittaa maltillisuutta ja välttää kaikkea väkivaltaa ja verenvuodatusta.”

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja ulkoministeri John Kerry yhteislausunnossa

 

”Kehotan malttiin ja Turkin demokraattisten instituutioiden ja perustuslain kunnioittamiseen. Seuraan ilolla, miten Turkin kansa ja poliitikot ovat tukeneet Turkin demokratiaa ja demokraattista hallitusta.”

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg

 

”On hätkähdyttävää, että Turkissa, aivan EU:n kynnyksellä, yritetään sotilasvallankaappausta. Lähipäivät, -viikot ja -kuukaudet vasta näyttävät mihin nyt purkautunut epävakaus johtaa niin Turkissa kuin sen lähialueilla.”

Suomen presidentti Sauli Niinistö

 

”Euroopan Unionin maiden ulkoministerit kokoontuvat sunnuntaina tai viimeistään maanantaina keskustelemaan, miten tästä eteenpäin ja miten tämä vaikuttaa Euroopan unioniin ja käynnissä oleviin keskusteluihin.”

Suomen pääministeri Juha Sipilä

 

”Näyttää siltä, että kaappaus on tyrehtynyt, mutta ankarat jälkiselvittelyt tästä tulee. Turkki on moneen osaan jakautunut merkittävä Nato-maa alueella, joka on erittäin väkivaltainen ja kriisiytynyt.”

Suomen ulkoministeri Timo Soini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat