Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:ssa kolmen poliisin surmasta epäilty oli monin mitalein palkittu Irak-veteraani

Uutiskanava CNN:n mukaan tilanne alkoi siitä, että poliisi meni tutkimaan epäilyttävää henkilöä, joka käveli tietä pitkin aseen kanssa.

Ulkomaat
 
Kolme poliisia on kuollut ampumavälikohtauksessa Yhdysvalloissa
Kolme poliisia on kuollut ampumavälikohtauksessa Yhdysvalloissa
Poliisin mukaan myös ampuja kuoli poliisin vastattua tuleen. Sunnuntaina poliisi etsi kuitenkin kahta muutakin ihmistä, joilla saattaa olla yhteyttä tapaukseen.

Kolme poliisia kuoli ja ainakin kolme loukkaantui sunnuntaina tapahtuneessa ammuskelussa Louisianan osavaltion pääkaupungissa Baton Rougessa Yhdysvalloissa. Loukkaantuneista osa on kriittisessä tilassa.

Maanantaina poliisi kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että teosta epäillään 29-vuotiasta entistä merijalkaväen sotilasta Gavin Eugene Longia. Hän aloitti armeijan palveluksessa vuonna 2005 tietojärjestelmäasiantuntijana ja oli mukana myös Irakin-sodassa vuosina 2008–2009.

AFP:n mukaan Long sai palvelusaikanaan useita tunnustuksia, jotka liittyivät muun muassa hyvään käytökseen ja ansioihin Irak-palveluksessa sekä taistelussa terrorismia vastaan.

Long oli myös opiskellut Alabaman yliopistossa yhden lukuvuoden ajan.

Long avioitui vuonna 2009, mutta erosi kaksi vuotta myöhemmin. AFP:n mukaan netissä hän käytti nimeä Cosmo Setepenra. Afroamerikkalainen Long painotti muun muassa Twitter-viesteissään mustien oikeuksia.

Uutiskanava CNN:n mukaan tilanne alkoi, kun poliisi meni tutkimaan epäilyttävää henkilöä, joka käveli tietä pitkin kiväärin kanssa sunnuntaiaamuna paikallista aikaa. Joidenkin tietojen mukaan poliisi oli hälytetty paikalle ammuskelun takia. Paikallisen uutiskanava WAFB:n haastatteleman silminnäkijän mukaan jengiläiset olivat ammuskelleet alueella ennen poliisin saapumista.

Poliisin mukaan ampuja kuoli poliisin laukauksiin. Sunnuntaina poliisi etsi kahta muutakin ihmistä. Myöhemmin poliisi kuitenkin sanoi, ettei yhden ampujan lisäksi ole muita epäiltyjä.

Aluetta tutkittiin myös mahdollisten räjähteiden varalta.

Tutkijoiden mukaan epäilty saattoi soittaa hätäpuhelun houkutellakseen poliisin ampumapaikalle.

Myös presidentti Barack Obama kommentoi tapausta. Hänen mukaansa kolmen poliisin surma on yksi esimerkki vaarasta, jota poliisit eri puolilla maata kohtaavat joka päivä.

”Kansakuntana meidän pitää sanoa kovaa ja selvästi, että mikään ei oikeuta väkivaltaa lainvalvojia kohtaan”, Obama sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. Samalla presidentti muistutti, ettei teon motiivi ole vielä tiedossa.

Ammuskelu tapahtui lähellä Baton Rougen poliisiasemaa, jossa on pidetty viime aikoina mielenosoituksia poliisiväkivaltaa vastaan. Heti ampumisen jälkeen ei kuitenkaan ollut tiedossa, oliko ampujalla mitään yhteyttä mielenosoituksiin tai mikä hänen motiivinsa oli.

”Kuulin kymmenen tai kaksitoista laukausta”, poliisiaseman lähellä asuva Mark Clements sanoi puhelinhaastattelussa The New York Times -lehdelle. ”Sitten aloimme kuulla sireenien ja poliisihelikoptereiden ääntä.”

Sunnuntain poliisisurmat tapahtuivat samassa kaupungissa, jossa poliisi ampui 37-vuotiaan mustan Alton Sterlingin kaupassa 5. heinäkuuta. Sterlingin kuolemasta kuvattu kännykkävideo herätti Yhdysvalloissa arvostelua ja raivoa. Kaupan omistaja kuvasi, kuinka kaksi poliisia painaa Sterlingin maahan, ja toinen ampuu hänet.

Poliisien mukaan Sterling oli aseistautunut. Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii tapausta.

Mustien ja poliisin välit Yhdysvalloissa ovat kiristyneet selvästi kesän aikana. Sterlingin lisäksi poliisi ampui mustan miehen Minnesotassa toissaviikolla.

Ampumisista suuttunut musta Micah Johnson taas ampui kuoliaaksi viisi poliisia Dallasissa 7. heinäkuuta.

Lisäksi poliisi pidätti Detroitissa viime viikolla neljä mustaa miestä, jotka olivat uhanneet Facebookissa tappaa valkoisia poliiseja.

Ampumiset tapahtuivat juuri ennen republikaanien ja demokraattien puoluekokouksia, joissa valitaan puolueiden presidenttiehdokkaat. Molempien kokousten yhteydessä oli odotettavissa suuria mielenosoituksia poliisiväkivaltaa vastaan.

Republikaani Donald Trump korosti ennen sunnuntain poliisisurmia olevansa ”lain ja järjestyksen ehdokas”. Demokraatti Hillary Clinton on osoittanut tukensa poliisille, mutta muistuttanut myös, että Yhdysvaltain oikeusjärjestelmä kohtelee mustia ja valkoisia eri tavoin.

Poliisin ja mustien jännittyneistä väleistä kertoo se, että lauantaina Clevelandin keskustassa pidetyssä mielenosoituksessa äärimielipiteistään tunnettu musta aktivisti Malik Shabazz uhkasi poliisien henkeä.

”Joillekin meistä mielenosoitukset eivät enää riitä, he nousevat vastarintaan ja tappavat teidät”, Shabazz huusi.

Clevelandin poliisiunioni vaati sunnuntaina Ohion kuvernööriä kumoamaan oikeuden kantaa tuliaseita avoimesti siksi aikaa, kun republikaanien puoluekokous on käynnissä osavaltiossa.

Kuvernööri kuitenkin totesi, ettei hänellä ole tähän valtuuksia.

JOE PENNEY / Reuters
Poliisit sulkivat ammuskelupaikalle johtavan tien sunnuntaina.
Poliisit sulkivat ammuskelupaikalle johtavan tien sunnuntaina.
JOE PENNEY / Reuters
Ammuskelu tapahtui lähellä lentokenttää Baton Rougessa.
Ammuskelu tapahtui lähellä lentokenttää Baton Rougessa.
JEFF DUBINSKY / Reuters
Poliisit partioivat Baton Rougessa sunnuntaina.
Poliisit partioivat Baton Rougessa sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat