Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä haavoittui vakavasti afganistanilaismiehen hyökättyä kirveellä paikallisjunassa Saksassa – BBC: epäillyn kotoa löytyi käsinmaalattu Isis-lippu

Neljä ihmistä haavoittui vakavasti 17-vuotiaan afganistanilaisen hyökättyä junamatkustajien kimppuun kirveellä ja veitsellä Saksassa.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Neljä haavoittui vakavasti junassa tehdyssä hyökkäyksessä Saksassa
Neljä haavoittui vakavasti junassa tehdyssä hyökkäyksessä Saksassa
17-vuotias afganistanilaisnuorukainen hyökkäsi junamatkustajien kimppuun kirveellä ja veitsellä Saksassa myöhään maanantai-iltana. Kuva: Reuters.

Saksan poliisi ampui kuoliaaksi 17-vuotiaan afganistanilaisen miehen sen jälkeen, kun tämä oli hyökännyt junassa matkustajien kimppuun kirveellä ja veitsellä. Poliisin tavoittama mies oli yrittänyt hyökätä myös poliisien kimppuun. Hyökkäys tapahtui noin kello 21.15 paikallista aikaa.

Neljä ihmistä haavoittui vakavasti ja ainakin yksi lievemmin. Monet tarvitsivat hoitoa sokin vuoksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan haavoittuneet ovat kotoisin Hongkongista. Hyökkäys tapahtui paikallisjunassa eteläisen Würzburgin kaupungin lähellä.

Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmannin mukaan viranomaiset eivät ole löytäneet viitteitä siitä, että hyökkääjä olisi kohdistanut väkivaltaa nimenomaan kiinalaisturisteihin.

Ääri-islamistinen terroristijärjestö Isis ilmoittautui tiistaina iskun tekijäksi, mutta varmuutta hyökkääjän todellisista yhteyksistä äärijärjestöön ei ole. Järjestön propangandaa levittävä uutiskanava Amaq kutsui kuollutta 17-vuotiasta omaksi taistelijakseen.

Silminnäkijätietojen mukaan hyökkääjä huusi ”allahu akbar” eli Jumala on suurin. Tätä ei kuitenkaan ole vahvistettu.

Hyökkääjä oli saapunut Saksaan kaksi vuotta sitten Afganistanista ilman vanhempiaan. Hän oli asunut ensin asuntolassa ja sitten sijaisperheen luona.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan viranomaiset ovat löytäneet käsinmaalatun terroristijärjestö Isisin lipun epäillyn huoneesta. Osavaltion sisäministeri Herrmann kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan tältä löydetyn myös paperin, jossa puhuttiin islamista sekä ”vastarinnasta”. Herrmann kuitenkin huomautti, että löytöjen perusteella ei voi sanoa mitään varmaa.

Viranomaisten mukaan hyökkääjän motiivi on vielä ”täysin epäselvä”. Tutkimukset ovat kesken. Hyökkääjä vaikuttaa toimineen yksin.

Poliisin erikoisyksikkö sattui viranomaisten mukaan olemaan lähellä tapahtumapaikkaa ja pääsi paikalle nopeasti.

Saksa on toistaiseksi välttynyt sellaiselta laajamittaiselta ääri-islamistiselta terroristihyökkäykseltä, joita on koettu Ranskan Nizzassa ja Pariisissa.

Nizzassa 31-vuotias mies ajoi viime viikolla kuorma-autolla väkijoukkoon tappaen 84 ihmistä. Terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskun takana. Tiettävästi mielenterveysongelmista kärsineellä miehellä ei kuitenkaan syyttäjien mukaan näytä olleen suoria yhteyksiä järjestöön.

Toukokuussa 27-vuotias mies hyökkäsi veitsen kanssa paikallisjunaan Etelä-Saksassa. Hän tappoi yhden ihmisen ja haavoitti kolmea muuta. Poliisi sanoi myöhemmin, ettei miehen uskonnollisista motiiveista ole näyttöä. Hän on hoidettavana psykiatrisessa sairaalassa.

Saksaan saapui viime vuonna 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Suurin ryhmä olivat syyrialaiset ja sen jälkeen afganistanilaiset, jotka pakenevat kotimaansa köyhyyttä ja levottomuuksia.

Turvapaikanhakijoiden määrä Saksassa on kuitenkin vähentynyt nopeasti sen jälkeen kun Balkanin maat sulkivat oviaan ja EU solmi Turkin kanssa sopimuksen hillitäkseen pakolaismäärää.

KAI PFAFFENBACH / Reuters
Pelastusmiehistöä Würzburgissä, missä 17-vuotias mies hyökkäsi junamatkustajien kimppuun myöhään maanantaina.
Pelastusmiehistöä Würzburgissä, missä 17-vuotias mies hyökkäsi junamatkustajien kimppuun myöhään maanantaina.
KAI PFAFFENBACH / Reuters
Uutiskuvaaja hyökkäyspaikalla Würzburgissa maanantai-iltana.
Uutiskuvaaja hyökkäyspaikalla Würzburgissa maanantai-iltana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat