Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Melania Trump: Mieheni edustaa myös USA:n muslimeja, latinoja ja mustia

Donald Trumpin vaimo yritti pehmentää miehensä julkisuuskuvaa ensimmäisessä kampanjapuheessaan.

Ulkomaat
 
MARK KAUZLARICH / Reuters
Melania Trump miehensä Donald Trumpin kanssa republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa.
Melania Trump miehensä Donald Trumpin kanssa republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa. Kuva: MARK KAUZLARICH / Reuters

Cleveland

”We are the champions (me olemme sankareita)”, soi kaiuttimista, kun Melania Trump asteli lavalle maanantai-illan pääpuhujana republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa.

Maanantai oli Melania Trumpin ensimmäinen varsinainen kampanjaesiintyminen valtakunnalliselle yleisölle. Rouva Trump on aiemminkin osallistunut miehensä vaalikiertueille, mutta noussut yleensä lavalle vain muutamaksi minuutiksi sanomaan miehestään pari lämmintä sanaa.

Se oli nytkin Melania Trumpin rooli. Hän pyrki antamaan kuvan miehestään välittävänä, huolehtivana miehenä, mikä ei ole ollut Donald Trumpin näkyvin puoli. Melania Trumpin tehtävä oli myös vedota kahteen äänestäjäryhmään, joiden parissa demokraatti Hillary Clinton on paljon suositumpi kuin Trump: naisiin ja latinoihin.

”Hän on kova, mutta hän on myös kiltti, oikeudenmukainen ja huolehtivainen, mitä ei aina huomata. Se oli yksi syy, miksi rakastuin häneen”, Melania Trump sanoi miehestään, ja yleisö taputti.

Melania Trump korosti myös, että ”kaikista Trumpin lapsista on huolehdittu”, ja ”he todistavat siitä, millainen hän on miehenä ja isänä”.

Melania Trump on miehensä kolmas vaimo, ja heillä on 10-vuotias Barron- poika. Trumpilla on kahdesta edellisestä avioliitosta neljä aikuista lasta, jotka kaikki puhuvat isänsä puolesta puoluekokouksessa.

Donald Trump tunnetaan kovasta linjastaan luvattomia siirtolaisia vastaan. Vuosi sitten hän aloitti kampanjansa kutsumalla meksikolaisia rikollisiksi ja raiskaajiksi, ja myöhemmin vaati maahantulokieltoa kaikille muslimeille.

Maanantaina hänen vaimonsa viesti oli päinvastainen.

”Donald aikoo edustaa kaikkia ihmisiä, kristittyjä, juutalaisia, muslimeja, latinoja, mustia… Köyhiä ja keskiluokkaa”, rouva Trump sanoi. Hän kertoi, että työskentelisi itse presidentin puolisona lasten ja naisten oikeuksien puolesta.

46-vuotias Melania Trump kasvoi alun perin vaatimattomissa oloissa Sloveniassa, jossa hän aloitti teini-ikäisenä mallinuransa. Se vei hänet Milanoon, Pariisiin ja 20 vuotta sitten New Yorkin, jossa hän tapasi 24 vuotta vanhemman Donald Trumpin. Yhdysvaltain kansalaisuuden Melania Trump sai kymmenkunta vuotta sitten, ja hänen puheessaan on edelleen vahva aksentti.

Melania Trump on aina poikkeuksellisen näyttävästi pukeutunut ja ammattitaitoisesti meikattu, ja näin myös maanantaina. Puheessaan hän pyrki korostamaan, ettei ole saanut asioita ilmaiseksi, vaan on tehnyt menestyksekkään mallinuransa eteen paljon töitä.

”Vanhempani opettivat minua tekemään kovasti töitä, pitämään lupaukset ja kohtelemaan ihmisiä kunnioittavasti”, Melania Trump sanoi.

”[Yhdysvalloissa] menestystä rajoittaa vain se, kuinka suuria unelmasi ovat ja kuinka kovasti olet valmis niiden puolesta työskentelemään.”

AARON P. BERNSTEIN / Reuters
Melania Trump kehui aviomiestään Donald Trumpia republikaanien puoluekokouksessa.
Melania Trump kehui aviomiestään Donald Trumpia republikaanien puoluekokouksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat