Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia uusii ohjussukellusveneensä, päätös maksaa kymmeniä miljardeja

Maanantaina tehtyä uusimispäätöstä perusteltiin sillä, että ydinaseilla ylläpidetään Britannian statusta maailmanvaltana.

Ulkomaat
 
Peter Nicholls ja Paul Hackett / Reuters
Britannian pääministeri, konservatiivi Theresa May (vas.) puhui ohjusjärjestelmän uusimisen puolesta ennen äänestystä. Labourin johtaja Jeremy Corbyn puhuu ydinaseettoman maailman puolesta.
Britannian pääministeri, konservatiivi Theresa May (vas.) puhui ohjusjärjestelmän uusimisen puolesta ennen äänestystä. Labourin johtaja Jeremy Corbyn puhuu ydinaseettoman maailman puolesta. Kuva: Peter Nicholls ja Paul Hackett / Reuters

Britannian parlamentti hyväksyi myöhään maanantaina Trident-ydinohjuksia kantavien sukellusveneiden uusimisen, kertoo uutistoimisto Reuters. Päätös maksaa noin 37 miljardia euroa, ja se hyväksyttiin äänin 472–117.

Ohjussukellusveneet täytyy uusia 2030-lukuun mennessä. Ydinaseet on varastoitu Skotlantiin.

Hallituspuolue konservatiivit on tukenut päätöstä vahvasti, ja Britannian tuore pääministeri Theresa May puhui parlamentille ohjusjärjestelmän uusimisen puolesta ennen äänestystä. Pääoppositiopuolue Labour on sen sijaan jakautunut asian suhteen. Sen johtaja Jeremy Corbyn puhuu ydinaseettoman maailman puolesta. Myös Skotlannin kansallispuolue SNP vastustaa sukellusveneiden uusimista.

Parlamentin keskustelussa maanantaina sukellusveneiden uusimista puolustettiin sillä, että ydinaseet auttavat Britanniaa säilyttämään statuksensa maailmanvaltana. Vastustajat puolestaan sanovat, että rahalle löytyisi parempaakin käyttöä nykypäivänä. Ydinaseista ole hyötyä taistelussa terroristeja vastaan.

Parlamentti päätti sukellusveneiden uusimisesta periaatetasolla jo vuonna 2007.

Skotlannissa päätös on tuonut uutta pontta itsenäisyysvaatimuksille, kertoo The Guardian -lehti. Skotlannin 59 kansanedustajasta 58 äänesti sukellusveneiden uusimista vastaan. Skotlannin ainoa konservatiiviedustaja puolsi päätöstä. Kansallispuolue on varoittanut, että uusi kansanäänestys on päätöksen jälkeen jälleen askeleen lähempänä.

Neil Hall / Reuters
Puolustusministeriön eteen Lontoossa oli maanantaina kokoontunut mielenosoittajia, jotka kantoivat ydinaseita vastustavien ihmisten allekirjoittamia vetoomuksia.
Puolustusministeriön eteen Lontoossa oli maanantaina kokoontunut mielenosoittajia, jotka kantoivat ydinaseita vastustavien ihmisten allekirjoittamia vetoomuksia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat