Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Melania Trumpin puhetta epäillään kopioksi: vastaa paikoin sana sanalta Michelle Obaman vanhaa puhetta

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on ylistänyt Twitterissä puhetta, jonka hänen vaimonsa piti puolueen kansalliskokouksessa.

Ulkomaat
 
Melania Trumpin epäillään plagioineen Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008
Melania Trumpin epäillään plagioineen Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008
Melania Trump piti maanantai-iltana puheen republikaanien puoluekokouksessa. Ainakin osa hänen puheestaan näyttää olevan plagioitu Michelle Obaman puheesta vuodelta 2008. Kuva: CNN.

Melania Trumpin puheen piti olla arvokas hetki, jolloin presidenttiehdokkaan puoliso esittelee itsensä amerikkalaiselle yleisölle. 46-vuotias entinen malli pyrki vakuuttelemaan republikaanien kansalliskokouksessa maailmaa siitä, että hänen miehensä on kiistellyistä lausunnoistaan huolimatta hyvä aviomies, isä ja lupaava johtaja maailman vaikutusvaltaisimmalle valtiolle.

Yleisön huomio kiinnittyi kuitenkin muualle, kun tarkkaavaisimmat kuulijat huomasivat selkeitä yhteyksiä Trumpin puheen ja nykyisen presidentin Barack Obaman vaimon Michelle Obaman vuonna 2008 pitämän puheen välillä. Obama piti puheensa demokraattipuolueen kansalliskokouksessa.

Melania Trump kuvasi puheessaan Michelle Obaman tavoin perhetaustaansa ja arvoja, joihin hänet oli kasvatettu ja jotka hän toivoi välittävänsä lapselleen. Yhteneväisyydet eivät jääneet vain sisällön tasolle, vaan puheet vastaavat toisiaan paikoin sanasta sanaan.

HS kokosi otteita toisiaan muistuttavista puheista:

”Vanhempani painottivat minulle arvoja, että tee kovasti työtä sen eteen, mitä haluat. Että sanasi on sitoumus, että teet niin kuin sanot, ja pidät lupauksesi. Että kohtelet ihmisiä kunnioittavasti. He opettivat minulle arvoja ja moraalia päivittäisessä elämässään. Se on oppi, jonka välitän pojalleni.

Ja meidän on annettava perintönä tuo oppi monelle tulevalle sukupolvelle. Koska haluamme lastemme tässä maassa tietävän, että ainoa raja saavutuksille on unelmien voima ja halu tehdä työtä niiden eteen.”

(Melania Trump republikaanien kansalliskokouksessa heinäkuussa 2016)

”Minut ja Barack kasvatettiin kunnioittamaan monia samoja arvoja: työskentele kovasti sen eteen, mitä haluat elämältä. Että sanasi on sitoumus ja teet myös sen, mitä sanot. Että kohtelet ihmisiä kunnioittavasti ja arvokkaasti, vaikka et tuntisi heitä ja vaikka olisit eri mieltä heidän kanssaan.

Barack ja minä aloimme rakentaa elämäämme näiden arvojen mukaan antaaksemme ne seuraavalle sukupolvelle, koska haluamme lapsemme – ja kaikkien lasten maassamme – tietävän, että ainoa raja saavutuksille on unelmien suuruus sekä halu tehdä kovasti työtä niiden eteen.”

(Michelle Obama demokraattien kansalliskokouksessa vuonna 2008)

The New York Times -lehden mukaan Melania Trump kertoi ennen puhetta NBC-kanavan haastattelussa, että hän kirjoitti puheen niin itsenäisesti kuin mahdollista ja harjoitteli sitä vain vähän.

Puheen jälkeen presidenttiehdokas Trump ylisti vaimonsa esiintymistä Twitterissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat