Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen bisnesvaikuttaja: Melania Trumpin puhe tuskin lisää Donald Trumpin kannatusta naisten keskuudessa

Republikaanien tulevan presidenttiehdokkaan vaimo piti puolueen kansalliskokouksessa puheen, jossa oli epäilyttäviä yhtäläisyyksiä Michelle Obaman aiempaan puheeseen.

Ulkomaat
 
Melania Trumpin epäillään plagioineen Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008
Melania Trumpin epäillään plagioineen Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008
Melania Trump piti maanantai-iltana puheen republikaanien puoluekokouksessa. Ainakin osa hänen puheestaan näyttää olevan plagioitu Michelle Obaman puheesta vuodelta 2008. Kuva: CNN.

Melania Trumpin puhe republikaanien puoluekokouksessa nostatti kohun, kun sitä alettiin epäillä kopioksi presidentti Barack Obaman vaimon Michellen vuonna 2008 pitämästä puheesta. Melania Trumpin on toivottu pehmentävän Donald Trumpin imagoa ja tekevän hänestä nykyistä helpommin lähestyttävän ehdokkaan naisäänestäjille.

Tavoite voi olla hankala muutenkin, eikä kopioksi epäilty puhe ainakaan auta asiaa.

Amcham-bisnesverkoston toimitusjohtaja Kristiina Helenius ei usko, että naisäänestäjät lämpenevät Melania Trumpille tämän puheen jälkeen enempää kuin aiemminkaan.

Yhdysvaltain vaaleja tiiviisti seuraava Helenius arvelee, että slovenialaistaustainen entinen malli voi ylipäänsä olla vaikea samaistumiskohde amerikkalaisille naisille. Ero Michelle Obamaan on selvä.

”Eurooppalaiseen valokuvamalliin voi olla vaikeampi samaistua kuin Chicagon etelälaidalta tulevaan tee-se-itse-naiseen”, Helenius vertaa Trumpia Obamaan.

Toisaalta Helenius ei usko, että puheeseen liittyvät kopiointiepäilyt häiritsisivät Trumpin ydinäänestäjäkuntaa. Se on osoittautunut immuuniksi monenlaiselle kompastelulle.

”Heidän motiivinsa ei liity siihen, kuinka poliittisesti briljattia tämä on”, Helenius kuvaa.

Puoluekokouksessa vaikuttaville politiikan ammattilaisille kopiointiepäilyt kuitenkin lienevät noloja.

”Se on vain niin amatöörimäistä”, Helenius sanoo.

Donald Trump on ravistellut republikaanien perinteitä myös poikkeamalla totutusta kaavasta puoluekokouksen esiintymisjärjestelyissä. Hän nousi lavalle heti tilaisuuden alkuun, mitä Helenius kuvaa erittäin epätavalliseksi. Yleensä tilaisuuden päätähti esiintyy vasta lopuksi, pitkällisen tunnelman nostatuksen päätteeksi.

Ville Männikkö
Kristiina Heleniuksen mielestä Melania Trump pärjäsi esiintymistilanteessa hyvin.
Kristiina Heleniuksen mielestä Melania Trump pärjäsi esiintymistilanteessa hyvin.

Helenius kiinnittää huomiota lisäksi siihen, että Trumpin perhe on ottanut kokouksessa näkyvän roolin ja siten vienyt tilaa poliittisilta toimijoilta.

Tunnelma kansalliskokouksessa on jännittynyt. Moni tunnettu republikaanipoliitikko loistaa poissaolollaan.

Trumpin avioliitto voi olla kiusallinen kysymys konservatiiviäänestäjille. Melania on Trumpin kolmas vaimo, ja Helenius arvelee, että entisenä mallina häntä saatetaan pitää helposti sivuutettavana palkintovaimona.

Helenius kuitenkin huomauttaa, että yhdellä tavalla Melania Trump sopii vanhoillisten käsitykseen oikeanlaisesta vaimosta: hän edustaa perinteistä naisellisuutta ja kuuluu maailmaan, jossa ”naiset ovat naisia ja miehet miehiä”.

Toistaiseksi Melania Trump onkin näkynyt muttei juuri kuulunut Trumpin kampanjassa.

Helenius kuitenkin huomauttaa, että politiikan noviisiksi Melania Trump pärjäsi esiintymistilanteessa hyvin. Kädet eivät tärisseet, ja puhe soljui sujuvasti vieraallakin kielellä.

Naisäänestäjien houkutteleminen olisi Trumpille tärkeää, sillä toistaiseksi hänen kannattajakuntansa on kovin miehistä. Helenius ei kuitenkaan koe, että ehdokas olisi aloittanut selkeän ja johdonmukaisen kampanjoinnin naisäänestäjien voittamiseksi. Ennemminkin hän poukkoilee loukkausten ja hieman sovittelevampien äänensävyjen välillä.

Asiaa tuskin auttaa se, että Trump on valinnut varapresidenttiehdokkaakseen Mike Pencen. Tämä on tunnettu tiukkana konservatiivina, joka muun muassa vastustaa ehdottomasti naisten aborttioikeutta.

Helenius arvelee, että Pencen valinta heikentää Trumpin mahdollisuuksia houkutella taakseen nuoria naisäänestäjiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat