Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia ei aio tehdä EU-eroilmoitusta vielä tänä vuonna

IMF laski Britannian talousennustetta Brexitin vuoksi.

Ulkomaat
 
Toby Melville
Britannian kansalaisten päätös lähteä Euroopan unionista on säikäyttänyt sijoittajat.
Britannian kansalaisten päätös lähteä Euroopan unionista on säikäyttänyt sijoittajat. Kuva: Toby Melville

Britannia ei tee virallista eroilmoitusta Euroopan unionille vielä tänä vuonna, kertoi hallitusta edustava lakimies tiistaina oikeusistunnossa Lontoossa.

Lakimies Jason Coppelin lausunto oli pitkälti linjassa Britannian uuden hallituksen aiempien lausuntojen kanssa.

Coppel esitti lausuntonsa oikeusistuimessa, jossa alkoi käsittely Brexit-kansanäänestystä seuranneiden kanteiden käsittely. Esillä on seitsemän yksityishenkilön nostamaa kannetta, joiden mukaan vain Britannian parlamentilla – ei pääministerillä – on oikeus tehdä eroilmoitus.

Eroilmoitus tehdään virallisesta ottamalla käyttöön artikla 50 Euroopan unionin Lissabonin sopimuksessa. Sen jälkeen neuvottelut Britannian ja EU:n välisestä uudesta suhteesta on artiklan mukaan saatava valmiiksi kahdessa vuodessa.

Britannian on määrä toimia EU:n puheenjohtajamaana ensi vuoden heinäkuusta alkaen, joten todennäköisesti Britannia johtaa unionia samaan aikaan, kun se neuvottelee itseään irti siitä.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF alensi tiistaina ennustettaan Britannian talouskasvusta. IMF ennustaa talouskasvun jäävän ensi vuonna 1,3 prosenttiin. Aiempi ennuste ennen Brexit-kansanäänestystä oli 2,2 prosenttia.

IMF myös varoitti, että koko maailmantalouden kasvu voi ensi vuonna hidastua, jos Britannian ja EU:n neuvottelut sujuvat huonosti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat