Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiväärimies Trumpin vastaisessa mielenosoituksessa – myöntää provokaation

”Asetta pitää käyttää vain uhattujen vähemmistöjen puolustamiseen”

Ulkomaat
 
Jim Urquhart / Reuters
Donald Trumpin vastustajat olivat tiistaina kokoontuneet lähelle republikaanien puoluekokouspaikkaa Clevelandissa.
Donald Trumpin vastustajat olivat tiistaina kokoontuneet lähelle republikaanien puoluekokouspaikkaa Clevelandissa. Kuva: Jim Urquhart / Reuters

Cleveland

Keskellä Trumpin-vastaisten mielenosoittajien joukkoa Clevelandissa seisoo mies, jolla on kivääri käsissään ja kaksi pistoolia vyössä.

Eikö noin ison aseen kantaminen puistossa ihmisten keskellä ole aikamoista provosointia, vaikka se onkin Ohiossa laillista?

Laura Saarikoski / HS
Micah Naziri.
Micah Naziri.

”On, ja se on tarkoituskin”, vastaa 39-vuotias ohiolainen Micah Naziri.

”Halumme tehdä selväksi, että jos Donald Trumpista tulee ehdokas, on paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita vastustamaan natsismia ja fasismia tarvittaessa vaikka asein.”

Naziri on Yhdysvalloissa poikkeuksellinen aseaktivisti, koska yleensä nämä ovat oikeistolaisia ja vannovat puolustavansa perustuslakia valtion tyranniaa vastaan. Naziri kantaa asetta osoittaakseen, ”ettemme aio sietää luvattomien siirtolaisten massakarkotuksia, vähemmistöjen ahdistelua tai poliisivaltiota”.

Mitä siis aiotte käytännössä tehdä?

”En halua mennä yksityiskohtiin, koska kaikki riippuu siitä, yrittäisikö Trump presidenttinä panna toimeen mitään siitä, mitä hän on puhunut. Mutta jos näin kävisi, meitä on paljon, ja meidän aseemme ovat yhtä aitoja kuin valkoista ylivaltaa kannattavien ihmisten tuolla puiston toisella laidalla.”

Naziri sanoo, ettei hän yleensä kanna asetta avoimesti julkisella paikalla, koska se on hänestä ”etiketin vastaista”. Kun Trump voitti republikaanien ehdokkuuden, hän alkoi kantaa asetta mielenosoituksissa.

”Asetta ei koskaan pitäisi käyttää uhkaamiseen, vaan vain uhattujen vähemmistöjen puolustamiseen”, hän sanoo.

”Tämä on minun tapani osoittaa mieltä vihapuheita vastaan. Fasismille ei saa koskaan antaa uudelleen periksi.”

Nazirin mielestä tämän vuoden presidentinvaalikampanjassa on paljon yhtäläisyyksiä 1930-luvun Saksan kanssa.

”Se johtuu siitä, että Yhdysvallat ei ole koskaan tehnyt tiliä rasistisen historiansa kanssa. Barack Obaman valinta presidentiksi toi kaikki ennakkoluulot pintaan, ja nyt rasismi ja valkoisen ylivallan liikkeet ovat voimakkaampia kuin pitkään aikaan.”

Parisataa mielenosoittajaa ja ainakin yhtä monta poliisia ja toimittajaa kerääntyi myöhään tiistaina Suomen aikaa Public Square -aukiolle Clevelandin keskustassa. Paikalla oli kylttien perusteella ainakin sosialisteja, Amnestyn ihmisoikeusaktivisteja, Black lives matter -liikkeen väkeä ja anarkisteja, jotka vastustivat Trumpia.

He huutelivat Trumpin kannattajille ja kristityille mielenosoittajille, jotka pitelivät ”Lopeta synti ja tottele Jeesusta”- ja ”Jokainen aito muslimi on jihadisti” -kylttejä.

Paria lyhyttä käsirysyä lukuun ottamatta mielenosoitus sujui rauhallisesti armottomassa helteessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat