Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki kieltää yliopistojen ylempien virkojen haltijoita matkustamasta ja käskee ulkomailla olevat palaamaan Turkkiin

Aiemmin ulkomaanmatkat kiellettiin julkisen sektorin virkamiehiltä.

Ulkomaat
 
Murad Sezer / Reuters
Matkustajat jonottavat kansainvälisten lähtöjen terminaalissa Ataturkin lentokentällä Istanbulissa 29. kesäkuuta 2016.
Matkustajat jonottavat kansainvälisten lähtöjen terminaalissa Ataturkin lentokentällä Istanbulissa 29. kesäkuuta 2016. Kuva: Murad Sezer / Reuters

Turkin hallitus kieltää yliopistojen ylempien virkojen haltijoita toistaiseksi matkustamasta ulkomaille ja käskee samalla ulkomailla olevia viranhaltijoita palaamaan takaisin Turkkiin.

Paluukäsky koskee sekä ulkomailla lomailevia että väliaikaisesti ulkomailla työskenteleviä yliopistojen korkeimpia viranhaltijoita. Heidän pitää palata maahan mahdollisimman nopeasti.

Turkkilaisen uutissivusto Haberturkin julkaisemassa kirjeessä käsketään sekä yksityisiä että julkisia yliopistoja olemaan lähettämättä korkeimpia viranhaltijoitaan ulkomaille. Mikäli he ovat ulkomailla, pitää heidät käskeä palaamaan, ellei ulkomailla oloon ole pakottavaa syytä.

Hallituksen lähettämän kirjeen mukaan yliopistojen pitää arvioida ulkomailla olon tarpeellisuus ”tieteellisesti”.

Hallituksen määräykset ovat osa laajoja vastatoimia, joihin hallitus ryhtyi viikonlopun vallankaappausyrityksen seurauksena.

Määräyksiä on perusteltu epäilyksillä, että joillakin yliopistojen työntekijöillä olisi yhteyksiä vallankaappausta yrittäneisiin sotilaisiin. Tarkoitus olisi siis estää heitä pakenemasta maasta.

Jo aiemmin Turkki kielsi julkisen sektorin työntekijöitä matkustamasta ulkomaille. Myös virkamiesten vuosilomia on peruttu.

Kumousyritystä seuranneet puhdistukset kohdistuvat nyt myös opetusalaan. Noin 21 000 opettajan toimiluvat on evätty, 21 700 opetushallinnon työntekijää on siirretty sivuun tehtävistään ja 1 577 yliopistojen tiedekuntien johtajaa on määrätty eroamaan.

Ainakin 7 500 ihmistä on pidätetty Turkissa kumousyrityksen jälkeen. Puhdistukset hallinnossa ovat johtaneet kymmenientuhansien ihmisten erottamiseen tai viraltapanoon toistaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat