Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki esti pääsyn WikiLeaks-sivustolle Erdoğanin sähköpostiviestien tultua julki

Wikileaks julkaisi lähes 300 000 Erdoğanin hallinnon sähköpostiviestiä.

Ulkomaat
 
© Baz Ratner / Reuters
Ihmisiä kokoontui Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania tukevaan mielenosoitukseen tiistaina Ankarassa.
Ihmisiä kokoontui Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania tukevaan mielenosoitukseen tiistaina Ankarassa. Kuva: © Baz Ratner / Reuters

Turkki on keskiviikkona estänyt pääsyn WikiLeaks-verkkosivustolle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Esto tuli voimaan heti sen jälkeen, kun WikiLeaks oli julkaissut lähes 300 000 presidentti Recep Tayyip Erdoğanin hallinnon sähköpostiviestiä. Verkkosivuston julkaisemat viestit ovat viimeksi kuluneen kuuden vuoden ajalta. WikiLeaksin mukaan viestit käsittelevät lähinnä kansainvälisiä asioita, eivätkä sisällä ”kaikkein arkaluontoisimpia maan sisäisiä asioita”.

Turkin hallinnon sähköpostiviestien julkaiseminen oli WikiLeaksin mukaan ”vastaus Turkin vallankaappausyrityksen jälkeisiin puhdistuksiin”.

Turkin tiedonannon mukaan pääsy WikiLeaksiin estetään, koska sivustolla on laittomasti hankittua tietoa.

Vallankaappausyrityksessä kuoli yli 300 ihmistä, kun ryhmä asevoimien sotilaita otti yhteen hallitukselle uskollisten joukkojen ja poliisien kanssa. Monet kuolleista olivat siviilejä.

Tiistaina hallituksen toimeenpanema ”puhdistus” ulotettiin myös opetuslaitokseen. Opetusministeriö ilmoitti, että 15 200 opetusalan työntekijää on pidätetty virastaan ja laitettu tutkintaan. Lisäksi tuhansien yksityisissä opetuslaitoksissa työskennelleiden henkilöiden opetusluvat on peruttu, ja 1 577 yliopistojen tiedekuntien johtajaa on määrätty eroamaan viroistaan.

Aiemmin noin 8 000 poliisia erotettiin virasta epäiltynä osallisuudesta vallankaappausyritykseen. Oikeuslaitoksesta erotettiin 2 745 tuomaria.

Viime perjantain kumousyritykseen jälkeen on pidätetty 7 500 henkeä, ilmoitti Turkin hallitus maanantaina. Pidätetyistä 6 000 on sotilaita. Noin 1 500 muun pidätetyn joukossa on satoja tuomareita, syyttäjiä ja muita oikeusviranomaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat