Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmannes Nizzan iskun uhreista oli muslimeja – ”barbaarisuus koskettaa koko maailmaa”

Kolmannes Nizzan kuorma-autoiskussa kuolleista oli muslimeja, paikallinen islamilainen yhdistys sanoo The New York Timesin mukaan.

Ulkomaat
 
REUTERS / ERIC GAILLARD
Promenade des Anglais -rantabulevardilla muistotilaisuuteen kokoontuneet ihmiset pitivät minuutin hiljaisen hetken terrori-iskun uhreille Nizzassa maanantaina.
Promenade des Anglais -rantabulevardilla muistotilaisuuteen kokoontuneet ihmiset pitivät minuutin hiljaisen hetken terrori-iskun uhreille Nizzassa maanantaina. Kuva: REUTERS / ERIC GAILLARD

Kolmannes Nizzan kuorma-autoiskussa kuolleista oli muslimeja, paikallinen islamilainen yhdistys sanoo. Asiasta kertoo The New York Times.

Alpes-Maritimesin alueen muslimien järjestön tiedottaja sanoo lehdelle, että islamin uskon mukaiset hautajaiset pidettiin ainakin 30 iskun uhrille. Heidän joukossaan oli naisia, miehiä ja lapsia.

Iskussa kuoli 84 ihmistä ja loukkaantui 308.

Hyökkäys tapahtui viime torstaina Ranskan juhliessa kansallispäiväänsä. Nizzan rantabulevardille oli kokoontunut paljon ihmisiä katselemaan ilotulituksia.

Juhla muuttui tragediaksi, kun tunisialainen mies ajoi väkijoukkoon kuorma-autolla. Terroristijärjestö Isis ilmoitti miehen olleen sen ”sotilas”.

Kuten koko Ranskassa, Nizzassa on iso muslimiväestö. Monen heistä juuret ovat Algeriassa, Tunisiassa ja Marokkossa, osalla Senegalissa ja muualla ranskankielisessä Länsi-Afrikassa.

”Toivomme, että tämä lähettää maailmanlaajuisen viestin, että barbaarisuus koskettaa koko maailmaa”, paikallisen islamilaisen yhdistyksen tiedottaja Kawthar Ben Salem sanoi The New York Timesille.

Paikallinen marokkolaisten yhdistyksen edustaja sanoi lehdelle, että kansallispäivä kerää paljon muslimeja, koska se on perhejuhla, ja alkoholia kuluu siksi vähemmän. Se ei myöskään ole luonteeltaan uskonnollinen kuten joulu.

Kuolleiden joukossa oli ihmisiä 13 maasta, Ranskan lisäksi ainakin Virosta, Saksasta, Venäjältä, Tunisiasta, Sveitsistä ja Yhdysvalloista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat