Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ostoskeskuksessa näytillä oleva ”maailman surullisin jääkarhu” kuohuttaa Kiinassa

Yli 300 000 vaatii jääkarhun vapauttamista ja meriteemapuiston sulkemista.

Ulkomaat
 

Juuri kun eläinten ystävät ympäri maailman olivat jättäneet haikeamieliset jäähyväiset argentiinalaisessa eläintarhassa eläneelle ja kuolleelle ”maailman surullisimmalle jääkarhulle”, kävi ilmi, että kiinalaisessa ostoskeskuksessa näytillä oleva jääkarhu on vähintään yhtä surullinen.

Brittiläinen The Guardian kertoo kiinalaisen Kantonin kaupungin Grandview-ostoskeskuksen meriteemapuistossa elävästä Pizza-nimisestä jääkarhusta.

Teemapuiston jääkarhulla ei ole juuri virikkeitä tai seuraa, eikä se pääse ihmisten katseilta suojaan. Olot meriteemapuistossa eivät muiltakaan osin vastaa miltään osin jääkarhun luonnollista elinympäristöä. Teemapuiston jääkarhu käyttää aikansa nukkuen tai maaten.

Eläinsuojelujärjestö Animals Asia on kutsunut jääkarhun elinoloja ”kauhistuttavaksi eläinvankilaksi”, mutta ostoskeskuksen johtajan mukaan jääkarhu on ”hyvin onnellinen”.

Ostoskeskuksen meriteemapuistossa on jääkarhun lisäksi esimerkiksi susia ja mursuja. Animals Asia kerää verkkosivuillaan vetoomusta, jonka tavoitteena on meriteemapuiston sulkeminen. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 300 000 henkilöä.

Animals Asian vetoomuksen julkistamisen jälkeen meriteemapuisto on luvannut kehittää eläinten oloja.

Yhdysvaltalaisen The Animal Welfare Institute -eläinsuojelujärjestön tietojen mukaan Kiinassa on ainakin 39 sellaista meriteemapuistoa, joissa on eläimiä. Seuraavan kahden vuoden sisään aiotaan rakentaa ainakin tusina lisää.

Vankeudessa syntyneistä jääkarhunpennuista alle puolet elää aikuiseksi asti. Ensimmäisen viikon jälkeen hengissä on puolet syntyneistä, ja kuukauden ikäisenä elää enää 40 prosenttia.

Vankeudessa elävä jääkarhu voi elää 30–40-vuotiaaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat