Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin varapresidenttiehdokas Pence esittäytyi – Cruzin buuauksiin päättynyt puhe vei huomiota

Ted Cruz varasti osan huomiosta republikaanien puoluekokouksessa.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Ted Cruz ei antanut tukeaan Trumpille - yleisö hurrasi ja buuasi
Ted Cruz ei antanut tukeaan Trumpille - yleisö hurrasi ja buuasi
Ted Cruzin puhe republikaanien puoluekokouksessa keskiviikkona keräsi niin hurraus- kuin buuausmyrskyn. Cruz ei antanut puheessaan tukeaan puolueen presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille. Cruz kuitenkin kehotti kaikkia äänestämään omantuntonsa mukaan marraskuun presidentinvaaleissa.

”Olen kristitty, konservatiivi ja republikaani, tässä järjestyksessä.”

Näin esitteli itsensä Indianan kuvernööri Mike Pence republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa torstaiaamuna Suomen aikaa. Kyse oli Pencen ensimmäisestä puheesta suurelle yleisölle sen jälkeen, kun republikaani Donald Trump valitsi hänet varapresidenttiehdokkaakseen viime viikolla.

Kaikesta näki, että Pence ei ole tottunut puhumaan tuhansille ihmisille. Hänen puheessaan oli jutteleva, jopa verkkaisa rytmi, ja hän laski leikkiä itsestään. ”Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten ikinä kuvitellut seisovani tässä”, Pence sanoi.

Pence kertoi kasvaneensa pikkukaupungissa keskellä maissipeltoja uskoen jumalaan, perheeseen ja kovaan työhön. ”Jos isäni näkisi minut nyt, hän olisi aika yllättynyt”, Pence vitsaili.

Donald Trumpia Pence kuvaili värikkääksi ja karismaattiseksi. ”Ehkä hän etsi [minusta] vastapainoa.”

Uskovainen konservatiivi Pence on Trumpin takuumies puoluekoneiston ja vanhoillisten äänestäjien suuntaan. Hänen tehtävänsä on vakuuttaa epävarmat siitä, että Trump kuuntelee puolueen ydinkannattajia.

Pence lupasikin rukoilla varapresidenttinä joka päivä, jos hänet valitaan. Hän puhui myös perinteisille konservatiiviäänestäjille tärkeistä asioista: alhaisista veroista, yrittämisestä, armeijan vahvistamisesta, poliisin tukemisesta, aseenkanto-oikeudesta ja ”elämän pyhyydestä”, millä viitataan abortin vastustamiseen.

Pence korosti perheen tärkeyttä. ”Riippumatta tittelistäni tärkein työni tulee aina olemaan isä”, hän sanoi.

Pence osoitti kuitenkin sanansa myös vähemmistöille, joiden ääniä demokraatit pitävät hänen mukaansa itsestäänselvyytenä. Hän yritti näin houkutella republikaaneihin latinoja ja mustia, jotka ovat kavahtaneet Trumpin siirtolaisvastaisia ja rasistisiksi arvosteltuja kommentteja.

Pence kertoi, että lapsuudessa hänen sankarinsa olivat demokraattipresidentti John F. Kennedy ja kansalaisoikeustaistelija Martin Luther King Jr.

Lincolnin puolue on perustettu tasa-arvolle ja mahdollisuuksille. Avaamme oven, jotta kaikki amerikkalaiset voivat vaurastua ja menestyä”, Pence sanoi.

Pence, kuten muutkin puoluekokouksessa puhuneet republikaanit, hyökkäsi demokraatti Hillary Clintonin ulkopolitiikkaa vastaan. Hänestä se on rohkaissut Yhdysvaltain vihollisia, jättänyt liittolaiset vaille tukea ja amerikkalaissotilaat vaaralle alttiiksi.

”Vangitkaa hänet! Vangitkaa hänet!” huusi hurjistunut puoluekokousyleisö Clintonista.

Pence keskittyi kuitenkin kehumaan Trumpia enemmän kuin haukkumaan Clintonia. Hän lupasi, että Trumpinkin valtakaudella Yhdysvallat seisoisi liittolaistensa rinnalla. Tämä on helpotus Euroopan maille, jotka ovat olleet huolissaan Trumpin uhkauksista vetäytyä Natosta.

Pence myös lopetti puheensa sovittelevasti, mikä on ollut harvinainen sävy puoluekokouksessa.

”Meitä yhdistää paljon useampi asia kuin erottaa”, hän sanoi.

Pencen puheen piti olla illan kohokohta, mutta osan huomiosta varasti texasilaissenaattori Ted Cruz, joka hävisi Trumpille pitkän ja katkeran esivaalikisan. Ennen Penceä puhunut Cruz onnitteli Trumpia tämän voitosta, mutta ei ilmoittautunut julkisesti tämän tueksi.

Tämä kertoo siitä, etteivät kaikki esivaalien jättämät haavat ole vielä umpeutuneet. Esivaaleissa Trump vihjasi muun muassa, että Cruzin isä olisi sekaantunut presidentti Kennedyn salamurhaan.

Puheen lopussa Cruzin ja Trumpin kannattajat alkoivat huutaa salissa kilpaa, ja Cruz poistui lavalta buuausten saattelemana.

BRIAN SNYDER / Reuters
Donald Trump nosti peukalonsa lavalla varapresidenttiehdokkaalleen Mike Pencelle republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa keskiviikkona.
Donald Trump nosti peukalonsa lavalla varapresidenttiehdokkaalleen Mike Pencelle republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat