Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabian uskonneuvosto linjasi Pokémonin islamin vastaiseksi – pelihahmojen kehittyminen ”vastaa jumalanpilkkaa”

Saudi-Arabian korkein uskonoppineiden neuvosto on uudistanut 15 vuoden takaisen fatwan Pokémon-peliä vastaan.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Toru Hanai / Reuters
Pokémon-hahmot voivat kehittyä edistyneemmiksi muodoiksi. Uskonoppineiden neuvoston mukaan tämä vastaa jumalanpilkkaa, koska se edistää teoriaa luonnollisesta evoluutiosta.
Pokémon-hahmot voivat kehittyä edistyneemmiksi muodoiksi. Uskonoppineiden neuvoston mukaan tämä vastaa jumalanpilkkaa, koska se edistää teoriaa luonnollisesta evoluutiosta. Kuva: Toru Hanai / Reuters

Saudi-Arabian korkein uskonoppineiden neuvosto on uudistanut 15 vuoden takaisen fatwan Pokémon-peliä vastaan, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.

Linjauksen mukaan Pokémon on islamin vastainen. Linjauksessa ei tosin erikseen mainita uutta huippusuosittua Pokémon Go -älypuhelinpeliä.

Maailmaa villinneessä Nintendon pelissä metsästetään virtuaalisia hirviöitä Googlen karttaa hyödyntävässä sovelluksessa.

Saudi-Arabian virallinen ylin uskonoppineiden neuvosto sanoi ottaneensa kantaa Pokémon-peliin uskovaisten tiedustelujen vuoksi.

Neuvoston mukaan erilaisia voimia omaavien pelihahmojen kehittyminen vastaa jumalanpilkkaa, koska se edistää teoriaa luonnollisesta evoluutiosta.

Sen mukaan pelissä on myös muita islamilaisen lain vastaisia ulottuvuuksia, mukaan lukien monijumalaisuutta ja uhkapeliä, jonka ”Jumala on kieltänyt Koraanissa ja rinnastanut viiniin ja epäjumaliin”.

Fatwan mukaan pelissä käytetyt symbolit edistävät japanilaista shintolaisuutta, kristinuskoa, vapaamuurariutta ja ”globaalia siionismia”.

Saudi-Arabia on itsevaltainen monarkia, jonka lainsäädäntö perustuu hyvin konservatiiviseen islamintulkintaan wahhabismiin.

Lähi-idän autoritääriset hallitukset ovat usein varpaillaan kasvavan nuoren ikäluokan sosiaalisen median innostuksen kanssa.

Kuwaitissa ja Egyptissä viranomaiset ovat jo varoittaneet, että pelaajat saattavat hairahtua älypuhelimiensa kanssa kiellettyihin paikkoihin kuten kuninkaallisiin palatseihin, moskeijoihin, öljyntuotantolaitoksiin ja sotilastukikohtiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat