Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin tilanne ei ole vaikuttanut suomalaisten matkustusintoon – ulkoministeriö kehottaa turisteja erityiseen varovaisuuteen

Matkanjärjestäjät ovat saaneet yhteydenottoja asiakkailta, jotka haluavat tietää, onko Turkkiin matkustaminen turvallista.

Ulkomaat
 
Kaan Soyturk / Reuters
Ihmisiä rannalla Antalyassa, yhdessä Turkin suosituimmassa turistikohteessa, sunnuntaina. Epäonnistunut vallankaappausyritys tapahtui perjantain ja lauantaina välisenä yönä.
Ihmisiä rannalla Antalyassa, yhdessä Turkin suosituimmassa turistikohteessa, sunnuntaina. Epäonnistunut vallankaappausyritys tapahtui perjantain ja lauantaina välisenä yönä. Kuva: Kaan Soyturk / Reuters

Turkin poliittinen tilanne ei ole vaikuttanut suomalaisten matkustusintoon. Epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä ja sitä seuranneista tapahtumista huolimatta suomalaiset mielivät maan rantalomakohteisiin, kertovat matkanjärjestäjät.

”Peruutuksia tuli viime viikonloppuna jonkun verran, mutta vapautuneet paikat menivät heti. Monet käyttivät hyväksi tilaisuuden saada etelänmatka”, kertoo Aurinkomatkojen viestinnästä vastaava Annina Metsola.

Samaa sanoo myös Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik.

Hänen mukaansa viime viikonvaihteen tapahtumat säikäyttivät vain osan Turkin-matkan varanneista matkustajista.

”Viikonloppuna peruttiin nelisenkymmentä matkaa, mutta ne menivät kaupaksi sunnuntain ja maanantain aikana. Kokonaisuudessaan peruutuksia on tullut varsin vähän”, Melnik kertoo.

Tjäreborgilla Turkin-matkat ovat heinäkuun loppuun saakka lähes loppuunmyytyjä.

”Viime lauantaina ja sunnuntaina tuli yhteydenottoja ihmisiltä, jotka halusivat vaihtaa matkansa toiseen kohteeseen. Nyt viikolla meillä on ollut normaalisti omia tilauslentoja”, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Aurinkomatkojen Annina Metsolan mukaan asiakkailta on kuitenkin tullut runsaasti yhteydenottoja lomakohteiden turvallisuustilanteesta. Yhtiö järjestää matkoja muun muun Antalyan, Alanyan ja Marmariksen alueille.

”Levottomuudet eivät niiden arjessa useinkaan näy. Alanyassa on kuitenkin ollut jonkun verran rauhallisia mielenilmauksia, joissa ihmiset ovat kerääntyneet aukioille. Olemme kehottaneet, etteivät asiakkaamme menisi niiden lähelle tai niihin mukaan”, hän sanoo.

Myös Tjäreborgin asiakkaita on askarruttanut matkakohteiden turvallisuus.

Osa heistä on ollut yhteydessä yhtiöön varmistuakseen siitä, onko rantalomalle lähteminen turvallista.

”Lomakohteissamme on ollut rauhallista koko ajan. Ei ole ollut minkäänlaisia levottomuuksia, vaan kaikki on toiminut normaalisti”, Arja Pucilowski toteaa.

Matkanjärjestäjät kertovat seuraavansa tarkasti Turkin poliittista tilannetta. Ne saavat tietoa esimerkiksi omalta henkilökunnaltaan ja yhteistyökumppaneiltaan. Lisäksi yhtiöt pitävät silmällä ulkoministeriön matkustustiedotteita.

Torstaina ulkoministeriö päivitti matkustustiedotettaan. Ulkoministeriön mukaan Turkkiin matkustavien olisi noudatettava erityistä varovaisuutta.

Matkustustiedotteessaan ulkoministeriö kertoo, että Turkkiin matkustavien on myös pidettävä mukanaan henkilöllisyystodistuksia ulkona liikkuessaan mahdollisten tarkastusten varalta. Torstaina Turkki ilmoitti jäädyttävänsä väliaikaisesti Euroopan ihmisoikeussopimuksen maahan julistetun poikkeustilan seurauksena.

Ulkoministeriö kuvailee matkustustiedotteessaan maan turvallisuustilannetta ennalta-arvaamattomaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat