Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpille katkera Cruz perusteli buuauksiin päättynyttä puhettaan: En tue ehdokasta, joka loukkaa vaimoani ja isääni

Cruzin kommentit paljastivat, ettei osa republikaaneista voi vieläkään sietää Trumpia

Ulkomaat
 
Ted Cruz ei antanut tukeaan Trumpille - yleisö hurrasi ja buuasi
Ted Cruz ei antanut tukeaan Trumpille - yleisö hurrasi ja buuasi
Ted Cruzin puhe republikaanien puoluekokouksessa keskiviikkona keräsi niin hurraus- kuin buuausmyrskyn. Cruz ei antanut puheessaan tukeaan puolueen presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille. Cruz kuitenkin kehotti kaikkia äänestämään omantuntonsa mukaan marraskuun presidentinvaaleissa.

Cleveland

Texasilaissenaattori Ted Cruz toisti torstaina, ettei aio asettua republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin taakse.

”Minulla ei ole tapana kannattaa ihmisiä, jotka loukkaavat vaimoani ja isääni”, Cruz sanoi Clevelandissa tavatessaan Texasin republikaaneja.

Cruz ei kuitenkaan tarkentanut, jättääkö hän äänestämättä Trumpia.

”En äänestä Hillarya”, hän sanoi tarkoittaen demokraatti Hillary Clintonia.

Cruz kommentoi Trumpia päivä sen jälkeen, kun hänet buuattiin ulos puoluekokouksen lavalta Clevelandissa. Buuaus johtui siitä, ettei Cruz pitkässä puheessaan asettunut Trumpin tueksi, vaan kehotti vain republikaaneja äänestämään ”omatuntonsa mukaan”.

Tämä tulkittiin kehotukseksi äänestää Cruzin kaltaisia konservatiiveja edustajainhuoneeseen ja senaattiin, mutta ei välttämättä Trumpia presidentiksi.

”Me haluamme Trumpin! Lopeta jo!” huusivat Trumpin kannattajat Cruzille puoluekokoussalissa. Cruzin ääni peittyi huutoihin, ja turvamiesten täytyi saattaa hänen vaimonsa ulos salista.

Välikohtaus paljasti poikkeuksellisella tavalla, kuinka jakautunut republikaanipuolue yhä Trumpin takia on.

Cruz hävisi esivaaleissa Trumpille ja vetäytyi kisasta toukokuussa. Haavat eivät kuitenkaan näytä umpeutuneen, vaikka Trump antoi Cruzin pitää puheensa puoluekokouksessa parhaaseen katseluaikaan illalla.

Kampanjan aikana Trump uudelleentwiittasi kuvan, jossa oli rinnakkain malliaikoina otettu kuva hänen vaimostaan Melania Trumpista ja epäimarteleva kuva Cruzin vaimosta Heidi Cruzista. Kampanjan loppupuolella Trump vihjasi, että Cruzin isä olisi sekaantunut presidentti John F. Kennedyn salamurhaan.

Cruzin puhe tuntui olevan suunnattu suoraan Trumpille.

”Me tarvitsemme johtajia, joilla on periaatteita ja jotka yhdistävät meidät yhteisten arvojen taakse. Viha pitää korvata rakkaudella. Tätä meidän pitäisi odottaa kaikilta”, Cruz sanoi varhain torstaina Suomen aikaa pitämässään puheessa.

Cruzin puhe oli vain yksi osoitus siitä, että osa republikaaneista ei voi vieläkään sietää Trumpia, vaikka tämä on nyt virallisesti republikaanien ehdokas. Ohion kuvernööri ja Trumpin kilpakumppani John Kasich ei edes tullut puoluekokoukseen, vaikka se järjestetään hänen osavaltiossaan.

Pois jäivät myös edelliset presidentit George H. W. Bush ja George W. Bush sekä edelliset presidenttiehdokkaat Mitt Romney ja John McCain.

REUTERS / BRIAN SNYDER
Kamppailun republikaanien presidenttiehdokkuudesta hävinnyt senaattori Ted Cruz puhui puoluekokouksessa keskiviikkona.
Kamppailun republikaanien presidenttiehdokkuudesta hävinnyt senaattori Ted Cruz puhui puoluekokouksessa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat