Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki jättää noudattamatta Euroopan ihmisoikeussopimusta

Sopimuksen noudattamatta jättäminen ei tarkoita, että kaikki ihmisoikeudet voitaisiin sivuuttaa.

Ulkomaat
 

Varapääministeri Numan Kurtulmuş ilmoitti torstaina, että Turkki jättää noudattamatta Euroopan ihmisoikeussopimusta maahan julistetun hätätilan takia.

”Ei ole tietenkään mahdollista olla noudattamasta koko ihmisoikeussopimusta. Sen sijaan ihmisoikeussopimus sallii sen, että tiettyjen oikeuksien noudattamisesta voi poiketa poikkeustilassa”, tähdentää Euroopan yliopistoinstituutin kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin.

Esimerkiksi kidutuksen kielto, kuolemanrangaistus ja syrjinnän kielto ovat sellaisia oikeuksia, joita pitää noudattaa poikkeustilassa.

Scheinin korostaa myös, että rikosoikeudellisista laillisuusperiaatteesta ei voi poiketa edes hätätilassa.

Laillisuusperiaatteen mukaan ketään ei saa pitää syyllisenä rikokseen eikä tuomita rangaistukseen sellaisen teon perusteella, jota ei tekohetkellä ole laissa säädetty rangaistavaksi.

”Jos presidentti Erdoğan kuvittelisi voivansa taannehtivasti muuttaa esimerkiksi vallankaappausyrityksen rikokseksi, se on ehdottomasti kiellettyä”, Scheinin sanoo.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan julisti maahan kolmen kuukauden poikkeustilan myöhään keskiviikkona.

Tarkoituksena on presidentin mukaan etsiä syylliset viikonloppuna tapahtuneeseen vallankaappausyritykseen ja saattaa heidän vastuuseen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poikkeustilan takia presidentillä on mahdollisuus säätää lakeja parlamentin ohi ja rajoittaa kansalaisten oikeuksia.

Scheininin mukaan esimerkiksi sananvapaus, kokoontumisvapaus, liikkumisvapaus, yksityisyyden suoja ovat esimerkkejä oikeuksista, joiden noudattamisesta voidaan poikkeustilassa poiketa.

Poikkeusten pitää kuitenkin aina pysyä välttämättömyyden ja suhteellisuuden rajoissa, mitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvoston pääsihteeri ja YK:n ihmisoikeuskomitea tiukasti edellyttävät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat