Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panttivankitilanne poliisitalolla jatkuu neljättä päivää Armeniassa – myös kaduilla hyökättiin poliisia vastaan

Oppositiota kannattavat aseistautuneet miehet valtasivat Armeniassa poliisirakennuksen, tappoivat yhden poliisin ja ottivat neljä poliisia pankkivangiksi. Poliisia vastaan osoitettiin myös mieltä kiviä heittämällä.

Ulkomaat
 
Vahram Baghdasaryan / Reuters
Mielenosoittajat hyökkäsivät poliisia vastaan Armenian pääkaupungissa Jerevanissa keskiviikkona.
Mielenosoittajat hyökkäsivät poliisia vastaan Armenian pääkaupungissa Jerevanissa keskiviikkona. Kuva: Vahram Baghdasaryan / Reuters

Armeniassa on ollut neljä päivää käynnissä panttivankitilanne, jossa oppositiota kannattavat aseistautuneet miehet valtasivat poliisirakennuksen, tappoivat yhden poliisin ja ottivat neljä poliisia pankkivangiksi. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Aseistautunut ryhmä vaati presidentti Serž Sargsjanin eroamista ja oppositiojohtaja Zhirair Sefilyanin vapauttamista. Sefilyan ja kuusi hänen puolueensa jäsentä pidätettiin kesäkuussa, koska heidän epäiltiin suunnitelleen hyökkäyksiä hallituksen rakennuksiin.

Aseistautuneen ryhmän tukema oppositiojohtaja Sefilyan on tunnettu hallituksen voimakkaasta arvostelusta. Hänet on vangittu kahdesti aiemminkin vallankaappausyritysten valmisteluista.

Aseistautunut ryhmä vaati muiden toiveidensa ohella armenialaisia kaduille osoittamaan mieltään hallintoa vastaan. Sefilyania kannattavat mielenosoittajat vastasivat keskiviikkona vaatimukseen hyökkäämällä Armenian poliisia vastaan maan pääkaupungissa Jerevanissa.

Mielenosoittajat heittivät kaapatun poliisirakennuksen ulkopuolella poliiseja kivillä. Poliisi vastasi hyökkäykseen kyynelkaasulla ja heittämällä väkijoukkoon tainnutuskranaatteja.

Armenian terveysministeriön mukaan hyökkäyksessä haavoittui 45 ihmistä, jotka vietiin sairaalaan. Heidän joukossaan oli 25 poliisia.

Mielenosoitus jatkui torstaina, kun noin 2 000 protestoijaa muodosti barrikadeja poliisiketjujen eteen.

Mielenosoittajat ovat vaatineet viranomaisilta lupaa siihen, että oppositiokansanedustaja saisi viedä asemiehille ruokaa. Asemiehet ovat kieltäytyneet hallituksen tarjoamasta muonituksesta.

Aseistautunut ryhmä on ottanut haltuunsa laajan arsenaalin poliisien aseita ja piti yhä keskiviikkoiltana neljää panttivankia.

Panttivankien joukossa ovat Armenian apulaispoliisijohtaja Vardan Egiazaryan ja Jerevanin apulaispoliisipäällikkö Valeri Osipyan.

Armenian kansa on vahvasti jakautunutta. Entinen sotilas Sarkisian valittiin 2,9 miljoonan asukkaan maan presidentiksi vuonna 2008, mutta opposition edustajat kiistivät tuloksen ja järjestivät mielenosoituksia, joissa kuoli 10 ihmistä. Maahan määrättiin pian vaalien jälkeen poikkeustila.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat