Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tulitti Floridassa aseistautumatonta mustaa miestä – mies liikkui autistisen potilaan kanssa

Miestä ammuttiin kolme kertaa jalkaan, ja hän säilyi hengissä.

Ulkomaat
 

Poliisin herkkä liipaisinsormi on puhuttanut Yhdysvalloissa, eikä Floridassa maanantaina todistettu välikohtaus ainakaan lievennä kriittisiä äänensävyjä.

Poliisin kohteena oli Floridassa käyttäytymisterapeuttina työskentelevä musta mies, joka liikkui autistisen potilaan kanssa. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Pohjois-Miamin poliisin mukaan heille tuli maanantaina hälytys miehestä, joka uhkasi ampua itsensä. Poliisi havaitsi Charles Kinseyn ja hänen potilaansa makaamassa maassa.

Floridassa kuvatussa videossa näkyy, kuinka Kinsey makaa maassa pitäen käsiään ilmassa. Samaan aikaan hänen potilaansa istuu tiellä lelurekan päällä.

Kinsey yrittää rauhoitella potilastaan. Kinsey kertoo, ettei kenelläkään ole asetta, että toinen mies on autistinen ja hänellä on lelurekka.

Yhtäkkiä poliisi avaa tulen ja ampuu Kinseyta kolme kertaa jalkaan.

Kinseylta ei löytynyt asetta.

Kinseyta ampunut poliisi on sivuutettu väliaikaisesti työstään. Floridan poliisi on ilmoittanut tutkivansa välikohtausta.

Kinseyn mukaan hän oli onnettomuuden aikana enemmän huolissaan potilaastaan kuin itsestään.

”Niin kauan kuin pidän käsiäni ylhäällä, he eivät ammu minua. Niin ajattelin. He eivät ammu minua. Oho, olin väärässä”, Kinsey kertoi.

Pohjois-Miamin poliisi on tiedottanut ”yrittäneensä neuvotella kohtaamiensa kahden miehen kanssa”.

Kinsey puolestaan sanoi kysyneensä poliisilta, miksi hän ampui. Poliisi oli vastannut, ettei tiedä.

Kinsey kuuluu Circle of Brotherhood [Veljeyden seura] -nimiseen ryhmään, joka koostuu afroamerikkalaisista miehistä ja aktivisteistä eteläisessä Floridassa.

”Se olisi voinut olla kuka tahansa meistä. Ihminen teki päivittäisiä toimiaan hyvin, puhui selvästi ja noudatti kaikkia yksittäisi ohjeita, joita hänelle annettiin. Silti hän löysi itsensä haavoitettuna”, ryhmän tiedottaja Lyle Muhammad sanoi.

Muhammadin mukaan Yhdysvalloissa on ”synnynnäistä pelkoa mustia miehiä kohtaan, mikä sallii ampua heitä ilman provokaatioita”.

Muhammad kertoi toivovansa onnettomuuden seurauksena parempaa poliisikoulutusta Pohjois-Miamin poliisilaitokselle.

Perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja vapauksia puolustava Floridan American Civil Liberties Union -järjestö otti onnettomuuteen vastaavanlaisesti kantaa. Järjestö sanoi onnettomuuden osoittavan, että poliisien koulutusta tarvitaan lisää – erityisesti tilanteissa, joissa on vammaisia tai rajoittuneita ihmisiä.

”Olemme kiitollisia, että sekä herra Kinsey että hänen potilaansa ovat elossa, mutta jos muutoksia ei tehdä ja polisien koulutusta ei paranneta, näemme todennäköisesti enemmän poliisin tekemiä tarpeettomia ampumisia ja kuolemia”, Floridan American Civil Liberties Unionin toiminnanjohtaja Howard Simon lausui uutistoimisto Reutersin mukaan.

Noin kaksi viikkoa sitten kaksi valkoista poliisia ampui julmasti Louisianassa cd-levyjä kaupitelleen mustan miehen Alton Sterlingin. Päivää myöhemmin Minnesotan poliisi ampui kyseenalaisesti kuoliaaksi liikennevalvonnassa pysäyttämänsä mustan miehen, Philando Castilen.

Poliisi tappoi vastikään Kaliforniassa myös teini-ikäisen, valkoihoisen Dylan Noblen, kun tämä oli maassa makaamassa ja tuskin kykenevä liikkumaan.

Yhdysvalloissa on ammuttu protestiksi myös poliiseja. Dallasissa sala-ampuja tappoi heti Castilen kuoleman jälkeisenä päivänä viisi poliisia rauhanomaisen mielenosoituksen aikana.

Sunnuntaina kolme poliisia ammuttiin kuoliaaksi Louisianassa. Ampuja oli julkaissut videoita, joissa hän valitti siitä, miten poliisi kohtelee afroamerikkalaisia. Hän myös kehotti afroamerikkalaisia ”taistelemaan vastaan”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat