Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin puheessa kuului 1930-luvun kaiku

Tähän asti olen seurannut Yhdysvaltain presidentinvaaleja ihmeissäni. Nyt olen huolissani, kirjoittaa HS:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Jos on lukenut historiaa, Donald Trumpin puhe republikaanien puoluekokouksessa nostatti ihokarvat pystyyn. Niin vahvana siitä kuului 1930-luvun kaiku.

Ensinnäkin: kansakunta on kriisissä ja koko elämäntapamme on uhattuna. Teitä on nöyryytetty ja teiltä on pimitetty totuus. Maailma ei enää kunnioita Yhdysvaltoja.

Toiseksi: Syylliset on löydetty. Niitä ovat terroristit ja luvattomat siirtolaiset, jotka uhkaavat rauhantahtoisten amerikkalaisten elämää. Syyllisiä ovat myös korruptoitunut media ja leväperäiset poliitikot, jotka eivät ymmärrä vaaraa. Hillary Clinton on vastuussa ”kuolemasta, tuhosta, terrorismista ja heikkoudesta”.

Kolmanneksi: Sinä päivänä kun valitsette uuden johtajan, väkivalta loppuu ja kuri palaa. Muutoksen on tapahduttava nyt. Minä en siedä tehottomuutta tai petturuutta. Minä yksin ymmärrän, miten järjestelmä toimii, joten minä olen ainoa toivonne.

Ja kun valitsette minut, Amerikka palaa vahvempana kuin koskaan.

Tähän asti olen seurannut Yhdysvaltain presidentinvaaleja ihmeissäni. Ymmärrän vahvan johtajan vetovoiman niiden keskuudessa, jotka ovat tympiintyneitä nykymenoon ja haluavat epätoivoisesti muutosta.

Nyt olen huolissani. En usko, että Trump on rasisti tai fasisti; hänen oma elämänsä ja tuttavapiirinsä kertoo muuta. Hän vain haluaa voittaa ja on nähnyt, mikä toimii. Mutta Trump voi panna liikkeelle voimia, jotka ovat paljon häntä itseään vahvempia.

Trumpin kannattaja ja avustaja sanoi tällä viikolla radio-ohjelmassa, että Clinton pitää teloittaa maanpetoksesta ampumalla tai sähkötuolissa. Kun Clintonin syntejä lueteltiin puoluekokoussalissa, sadat tai tuhannet ihmiset huusivat rytmikkäästi: ”Vangitkaa hänet! Vangitkaa hänet!”

Historia olkoon todistajamme, Trump sanoi puheessaan. Mietin, mikä historia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat