Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Tule ja pelasta minut” – syyrialaisaktivistit kampanjoivat Pokémon-kuvilla

Sosiaalisessa mediassa leviää kampanja, jossa lapset pitävät käsissään Pokémon-hahmojen kuvia.

Ulkomaat
 
Syyrialaisaktivistit kampanjoivat Pokémonin suosiolla
Syyrialaisaktivistit kampanjoivat Pokémonin suosiolla
Revolutionary Forces of Syria -niminen ryhmä on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa syyrialaislapset pitävät käsissään kuvia Pokémon-hahmoista. Kuvien teksteissä vedotaan ihmisiä auttamaan. Kuva: Reuters/Revolutionary forces of Syria media office. Editointi: Tomi Peurakoski.

Syyrialaiset aktivistit ovat hyödyntäneet Pokémon Go -pelin saamaa julkisuutta kiinnittääkseen maailman huomion vuosia jatkuneeseen sisällissotaan.

Sosiaalisessa mediassa on tällä viikolla levinnyt muun muassa kampanja, jossa lapset pitävät käsissään Pokémon-hahmojen kuvia. Kuvissa olevissa teksteissä pyydetään arabiaksi tai englanniksi etsimään tai pelastamaan kuvan hahmo.

”Olen itäisessä Ghoutassa Syyriassa. Tule pelastamaan minut”, pikkupojan pitelemä, apean näköinen hahmo pyytää yhdessä kuvassa.

Kuvia on julkaissut Twitterissä ja Facebookissa Revolutionary Forces of Syria -niminen ryhmä, joka tukee presidentti Bashar al-Assadia vastustavia kapinallisryhmiä. Kuvien aitoutta tai ottamispaikkaa ei ole vahvistettu.

Independent-lehden mukaan ryhmä toimii Turkissa ja sillä on jäseniä Syyriassa. Sen edustaja sanoo lehdelle, että kuvien tarkoitus on kiinnittää maailman huomio syyrialaisten koettelemuksiin piiritetyillä ja pommitusten runtelemilla alueilla.

Myös taiteilijat ovat käyttäneet suosittua peliä Syyrian tilanteen vertauskuvana.

Syyrialaistaustainen Saif Aldeen Tahhan, joka kertoo asuvansa nykyään Tanskassa, julkaisi viime viikolla Facebook-sivullaan kuvia pelin kuvitteellisesta syyrialaisversiosta. Tahhanin kuvissa taisteluiden runtelemilta alueilta ja pakolaisten matkan varrelta löytyy pelihahmojen sijaan muun muassa lääkelaukkuja, koulukirjoja ja pelastusrenkaita.

”Sosiaalisessa mediassa puhutaan koko ajan Pokémonista, joten tein nämä kuvat kiinnittääkseni huomiota sodan kärsimyksiin ja siihen, mitä syyrialaiset todella etsivät”, Tahhan kertoo CNN:n mukaan.

Lähi-idän politiikkaa ja yhteiskuntaa kuvaava taidevalokuvaaja Khaled Akil on puolestaan julkaissut verkkosivuillaan kuvia muun muassa Isisin joukoissa poseeraavasta Charizardista ja mietteliään näköisestä Pikachusta palaneen auton vierellä.

Syyrian yli viisi vuotta jatkunut konflikti on vaatinut yli 280 000 kuolonuhria. Tiistaina yli 70 siviiliä kuoli ilmaiskussa Syyriassa Manbijin kaupungin lähistöllä. Tekijäksi epäillään Yhdysvaltain johtamaa koalitiota, joka haluaa ajaa jihadistijärjestö Isisin joukot ulos kaupungista.

Useat kansalaisjärjestöt ovat vaatineet tapauksen tutkintaa. Yhdysvaltain puolustusministeri Ashton Carter lupasi keskiviikkona, että asia tutkitaan ja siitä aiotaan olla avoimia, kertoi uutistoimisto AFP.

Unicef on arvioinut, että Manbijissa ja sen lähistöllä on 35 000 lasta ilman mahdollisuutta päästä turvalliseen olinpaikkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat