Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonneen malesialaiskoneen etsinnät loppumassa – operaatio maksanut yli 120 miljoonaa euroa

Kansainvälinen etsintäryhmä tutkii nyt viimeistä aluetta Intian valtamerestä. Jos konetta ei löydy, etsinnät päätetään.

Ulkomaat
 
© POOL New / Reuters
Uuden-Seelannin ilmavoimien lentokoneen varjo Intian valtameressä heinäkuussa 2016. Lentokone osallistui kadonneen MH370-lennon etsintään.
Uuden-Seelannin ilmavoimien lentokoneen varjo Intian valtameressä heinäkuussa 2016. Lentokone osallistui kadonneen MH370-lennon etsintään. Kuva: © POOL New / Reuters

Yli kaksi vuotta sitten kadonneen malesialaislentokoneen etsinnät lopetetaan. Perjantaina Malesian, Kiinan ja Australian yhteinen etsintäpartio tutki viimeiseksi jäävää aluetta Intian valtamerestä. Jos konetta ei löydy, sitä ei etsitä enää muualta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi 8. maaliskuuta 2014. Boeing 777 -mallisen koneen lennolla oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Matkustajista valtaosa, 153, oli kiinalaisia. Lentoyhtiön julkistaman listan mukaan koneessa oli 14 maan kansalaisia.

”Koska uutta uskottavaa todistusaineistoa [lentokoneen olinpaikasta] ei ole löytynyt, Malesia, Australia ja Kiina ovat yhteisesti päättäneet lopettaa etsinnät”, Malesian liikenneministeri Liow Tiong Lai kertoi perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Jos viimeisten etsintöjen aikana ilmenee uutta olennaista tietoa, etsintöjen jatkamista harkitaan.

Kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi siviilitutkasta vajaa tunti nousun jälkeen. Viimeinen havainto koneesta saatiin meren yltä läheltä Malesian ja Vietnamin ilmatilarajaa. Tämän jälkeen kone kääntyi jyrkästi länteen. Malesialainen sotilastutka havaitsi koneen Malakan niemimaan länsipuolella. Käännöksen syy on yhä mysteeri.

Koneen toisiotutkavastain eli transponderi ja koneen teknisiä tietoja lähettävä acars-järjestelmä lakkasivat toimimasta. Ne on myös voitu kytkeä pois ohjaamosta.

Satelliitti nappasi koneesta signaalin kuitenkin vielä kahdeksan aikaan aamulla, yli seitsemän tuntia sen nousun jälkeen. Signaalista ei saatu määritettyä koneen sijaintia, mutta se todisti, että kone oli aamulla vielä ilmassa. Havainto teki etsintäalueesta valtavan. Lennon on arvioitu olleen tuhansia kilometrejä sivussa määrätyltä reitiltään.

Tähän saakka jatkuneissa etsinnöissä on tutkittu yhteensä 120 000 neliökilometrin verran merenpohjaa. Etsintöjen on arvioitu maksaneen yli 120 miljoonaa euroa. Kansainvälinen etsintäryhmä tutkii vielä noin 10 000 neliökilometrin verran, ennen kuin etsinnät on ilmoitettu lopetettaviksi.

Heinäkuussa 2015 merestä löytyi lentokoneen siiveke, jonka Malesian hallitus vahvisti olevan peräisin kadonneesta lentokoneesta. Siivekkeen löytyminen oli ensimmäinen todiste MH370-lennon traagisesta lopusta.

Tutkijat uskovat, että MH370-lennolta loppui polttoaine ja se putosi jonnekin eteläiseen Intian valtamereen. Putoamisen syyksi on epäilty mekaanista tai rakenteellista vikaa, kaappausta, terrori-iskua tai lentäjän virhettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat