Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesijohtovesi määrättiin juomakieltoon Coloradossa Yhdysvalloissa – vedestä väitettiin löytyneen kannabiksen thc-yhdistettä

Terveysviranomaisten mukaan Hugon pikkukaupungin asukkaiden pitäisi välttää vesijohtoveden juomista.

Ulkomaat
 
Rick Wilking / Reuters
Kannabis on laillista Coloradossa Yhdysvalloissa. Marihuanaa valmisteltiin myyntiin kaupassa Coloradossa vuoden 2013 joulukuun viimeisenä päivänä.
Kannabis on laillista Coloradossa Yhdysvalloissa. Marihuanaa valmisteltiin myyntiin kaupassa Coloradossa vuoden 2013 joulukuun viimeisenä päivänä. Kuva: Rick Wilking / Reuters

Päivitys 25.7.: Juomakielto on peruttu, kyseessä oli väärä hälytys.

Vesijohtovesi on määrätty juomakieltoon Hugon pikkukaupungissa Coloradossa Yhdysvalloissa, koska vedestä on väitetty löytyneen kannabiksen vaikuttavaa ainetta thc:tä.

Tapauksesta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaupungin viranomaiset ovat varoittaneet löydöstä yhteisöpalvelu Facebookissa. Poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu yhteistyössä osavaltion ja liittovaltion viranomaisten kanssa.

Terveysviranomaiset ovat varoittaneet piirikunnan asukkaita siitä, ettei heidän pitäisi juoda vettä eikä myöskään käyttää sitä ruoanlaittoon.

Heidän mukaansa vesi kuitenkin sopii esimerkiksi peseytymiseen. Asukkaille on toimitettu pullovettä juomakiellon ajaksi.

Terveysviranomaisten mukaan kukaan ei ole oirehtinut vesijohtovedessä havaitun thc:n vuoksi, kertoo Reuters. He ovat kuitenkin varoittaneet asukkaita mahdollisista vaikutuksista.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan vesijohtovedestä löytyi thc-yhdistettä, kun työpaikkojen huumetestejä järjestävä yritys tutki vesinäytteitä.

Viranomaiset eivät vielä tiedä, onko thc-yhdiste päätynyt vesijohtoveteen tahallisen teon seurauksena.

Reutersin haastattelema Coloradossa työskentelevä, kannabikseen erikoistunut kemisti kyseenalaistaa viranomaisten näkemyksen.

Hänen mukaansa vesijohtovedestä ei voi löytää merkittäviä thc-jäämiä, koska kannabinoidit, joihin thc-yhdiste kuuluu, eivät ole vesiliukoisia.

Kannabis on laillista Coloradon osavaltiossa. Se on Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio, joka on sallinut kannabiksen myynnin muutenkin kuin lääkkeeksi.

Osavaltio laillisti kannabiksen vuoden 2014 alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat