Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

1930-luvun kaikuja

Tähän asti olen seurannut Yhdysvaltain presidentinvaaleja ihmeissäni. Nyt olen huolissani, kirjoittaa HS:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski.

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski
Juhani Niiranen

Jos on lukenut historiaa, Donald Trumpin puhe republikaanien puoluekokouksessa nostatti ihokarvat pystyyn. Niin kolkkona siitä kuului 1930-luvun kaiku.

Yksi: kansakunta on kriisissä ja koko elämäntapa uhattuna. Teitä on nöyryytetty ja teiltä on pimitetty totuus. Maailma ei enää kunnioita Yhdysvaltoja.

Kaksi: Syylliset ovat selvillä. Terroristit ja luvattomat siirtolaiset uhkaavat rauhantahtoisia amerikkalaisia. Syyllisiä ovat myös korruptoitunut media ja leväperäiset poliitikot, jotka eivät ymmärrä vaaraa. Hillary Clinton on vastuussa ”kuolemasta, tuhosta, terrorismista ja heikkoudesta”.

Kolmanneksi: Sinä päivänä kun valitsette minut, väkivalta loppuu ja kuri palaa. En siedä tehottomuutta tai petturuutta. Minä olen ainoa toivonne. Kun valitsette minut, Amerikka palaa vahvempana kuin koskaan.

Tähän asti olen seurannut Yhdysvaltain presidentinvaaleja kuin tosi-televisiota. Ymmärrän vahvan johtajan vetovoiman niiden keskuudessa, jotka kaipaavat epätoivoisesti muutosta.

Nyt olen huolissani. En usko, että Trump on rasisti tai fasisti; hänen oma tuttavapiirinsä kertoo muuta. Hän vain haluaa voittaa ja näkee, mikä toimii. Mutta Trump voi panna liikkeelle voimia, jotka ovat häntä itseään vahvempia.

Trumpin kannattaja sanoi radiossa, että Clinton pitää teloittaa maanpetoksesta ampumalla tai sähkötuolissa. Kun Clintonin syntejä lueteltiin puoluekokouksessa, sali huusi hurjana: ”Vangitkaa hänet!”

Historia olkoon todistajamme, Trump sanoi puheessaan. Mietin, mikä historia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat