Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdeksan ammuttiin Münchenissä

Ostoskeskuksessa tapahtuneessa ammuskelussa kuoli ainakin kahdeksan. Illalla kaupungissa oli poliisin mukaan ”akuutti terroriuhka”.

Ulkomaat
 
Andreas Gebert / AFP
Poliiseja Karlsplatzin metroasemalla Münchenissä lähellä ostoskeskusta perjantai-iltana.
Poliiseja Karlsplatzin metroasemalla Münchenissä lähellä ostoskeskusta perjantai-iltana. Kuva: Andreas Gebert / AFP
Fakta

Terrori-iskuja Euroopassa

 14. 7. 2016: Ranskan kansallispäivänä 84 ihmistä kuoli 31-vuotiaan miehen ajettua Nizzassa kuorma-autolla väkijoukkoon. Isis ilmoittautui iskun tekijäksi.

 28. 6. 2016: Yli 40 ihmistä kuoli itsemurhapommittajien iskettyä Atatürkin lentokentälle Istanbulissa.

 22. 3 2016: Pommi-iskuissa Brysselin lentoasemalla ja Maelbeekin metroasemalla kuoli 38 ihmistä. Isis ilmoittautui iskun tekijäksi.

 13. 11. 2015: 130 ihmistä kuoli useissa terrori-iskuissa Pariisissa. Terroristit avasivat tulen konserttisalissa ja ravintoloissa iltaa viettäviä ihmisiä vastaan. Stade de Francella itsemurhapommittajat laukaisivat räjähteet. Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi.

Sekasorto valtasi perjantai-iltana Saksan kolmanneksi suurimman kaupungin Münchenin, kun poliisi jahtasi kauppakeskus Olympiassa ammuskelleita.

Poliisi vahvisti perjantain ja lauantain välisenä yönä, että ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja useita haavoittui.

Saksalaisten viestimien mukaan kaupungissa oli perjantaina poliisin mukaan ”akuutti terrorismin uhka” ja tilanne kaoottinen.

Silminnäkijät kuvailivat tulitusta kauppakeskuksessa silmittömäksi. Poliisi kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään paikkoja, joissa on paljon ihmisiä.

Päärautatieasema suljettiin, joukkoliikenne pysäytettiin ja liikennettä ulosmenoväylillä rajoitettiin.

Poliisi epäilee ampumavälikohtausta terrori-iskuksi. Sanomalehti Münchner Abendzeitungin mukaan kuolleita olisi jopa 15, kun taas televisiokanava NTV:n mukaan uhreja olisi kymmenen.

Tekijöitä poliisi epäilee olleen useita. Silminnäkijät kertoivat poliisille kolmesta ihmisestä, jotka oli nähty liikkuvan kiväärien kanssa.

Poliisi vahvisti saksalaisille viestimille, että epäiltyjä ampujia oli ainakin kaksi. Heitä ei saatu myöhään illalla kiinni, eikä poliisi ei tiedä heidän olinpaikkaansa.

Poliisi eristi laajan alueen ostoskeskuksen ympäristössä. Myös Saksan poliisin erikoisjoukot menivät paikalle. Tieto ammuskelusta tuli noin kello 18 illalla, ja poliisin mukaan ammuskelu alkoi ilmeisesti McDonald’sista.

Poliisi pyysi, ettei verkossa levitetä kuvia tai videoita poliisin toimista. Se voi poliisin mukaan auttaa tekijöitä.

”Ammuttiin monia laukauksia. En voi sanoa kuinka monta, mutta niitä oli paljon”, sanoi nimetön työntekijä kauppakeskuksesta uutistoimisto Reutersille.

”Kaikki ihmiset tulivat ulkopuolelta sisään kauppaan ja näin vain yhden ihmisen maassa, joka oli niin pahasti haavoittunut, että hän ei varmasti selvinnyt”, silminnäkijä jatkoi.

Hänen mukaansa rakennuksen sisällä olevilla ei ollut tapahtumien etenemisestä lisätietoa, vaan ihmiset oleskelivat varastotiloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat