Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukholman Prideen pyydettiin puhuja, joka on sanonut transihmisiä aivosairaiksi – kutsu peruttiin arvosteluryöpyn jälkeen

Ruotsin maltillisen kokoomuksen alainen järjestö raivostutti kutsumalla Pride-puhujaksi konservatiivi Milo Yiannopouloksen. Sittemmin kutsu on peruttu.

Ulkomaat
 
Vilhelm Stokstad / TT
Ihmiset osallistuivat Pride-marssiin Tukholmassa elokuussa 2015.
Ihmiset osallistuivat Pride-marssiin Tukholmassa elokuussa 2015. Kuva: Vilhelm Stokstad / TT

Ruotsalainen Öppna Moderaterna -järjestö joutui tällä viikolla arvosteluryöpyn kohteeksi, kun se kutsui Tukholman Pride-tapahtumaan puhujaksi konservatiivisista mielipiteistään tunnetun kreikkalais-brittiläisen toimittajan Milo Yiannopouloksen. Asiasta kertoi Dagens Nyheter.

Öppna Moderaterna on Ruotsin maltillisen kokoomuspuolueen alainen järjestö, joka ajaa seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Homoaktivisti Yiannopoulos on muun muassa kutsunut transihmisiä aivosairaiksi ja verrannut feminismiä syöpään. Hiljattain Yiannopoulos sai porttikiellon Twitteriin, koska häntä epäiltiin Ghostbusters-näyttelijä Leslie Jonesiin kohdistuvaan ahdisteluun kannustamisesta ja sen avustamisesta yhteisöpalvelussa. Porttikiellosta kertoi muun muassa The Guardian.

Yiannopouloksen kutsu Tukholman Pridelle on sittemmin peruttu.

Öppna Moderaterna sanoi alun perin Facebookissa, että Yiannopouloksen kutsun tarkoituksena on saada aikaan vuoropuhelua erilaisten näkemysten välille. Erityisesti heitä kiinnosti, miten itsekin homoseksuaali Yiannopoulos voi tukea Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivää republikaani Donald Trumpia.

Arvostelijat eivät ymmärtäneet kutsupäätöstä.

”On kauheaa kutsua hänet”, Suomen Setaa vastaavan ruotsalaisen RFSL-järjestön puheenjohtaja Frida Sandegård kommentoi Dagens Nyheterille.

Kutsun peruuntumisesta huolimatta Yiannopoulos on saapumassa Ruotsiin. Hän on ilmoittanut ottavansa osaa äärioikeiston järjestämään Järva Pride -kulkueeseen, joka kulkee läpi maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden. Järva Pridea on arvosteltu rasismista.

Viime vuonna Järva Pride -kulkueeseen osallistui parikymmentä ihmistä.

Tukholman Pride alkaa ensi maanantaina. Viikon mittaisen tapahtuman aikana järjestetään kulkueen lisäksi seminaareja ja paneelikeskusteluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat