Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fox-kanavan johtaja eroaa lukuisten häirintäsyytösten jälkeen

Uutiskanavan naistoimittaja on muun muassa kertonut, että johtaja kiristi häntä harrastamaan seksiä kanssaan vastineeksi uran edistämisestä.

Ulkomaat
 
Fred Prouser / Reuters
Fox-uutiskanavan johtaja Roger Ailes eroaa tehtävästään.
Fox-uutiskanavan johtaja Roger Ailes eroaa tehtävästään. Kuva: Fred Prouser / Reuters

Konservatiivisen yhdysvaltalaiskanava Foxin johtaja Roger Ailes jättää tehtävänsä. Eron taustalla ovat ilmeisesti syytökset, joiden mukaan Ailes olisi ahdistellut lukuisia naispuolisia alaisiaan kymmenien vuosien mittaisen uransa aikana. Asiasta ovat kertoneet useat tiedotusvälineet, kuten The Guardian.

Ailesin alamäki alkoi muutama viikko sitten, kun Foxin entinen juontaja Gretchen Carlson nosti häntä vastaan syytteen seksuaalisesta häirinnästä. Carlsonin mukaan Ailes alensi hänet huonompiin työtehtäviin ja lopulta antoi hänelle potkut sen jälkeen, kun Carlson oli kieltäytynyt harrastamasta seksiä miehen kanssa.

Carlson oli Fox-kanavalla töissä 11 vuotta. Ailes on kiistänyt häirintäsyytteet. Hän sanoo erottaneensa Carlsonin huonojen katsojalukujen vuoksi.

The Washington Post -lehden mukaan jo 25 muuta naista on sittemmin kertonut vastaavista kokemuksista. Naiset sanovat, että Ailesilla oli vuosien ajan tapana muun muassa rutiininomaisesti kommentoida nuorten naisten sääriä ja rintoja. Lisäksi hän olisi kourinut ja kosketellut alaisiaan vasten näiden tahtoa sekä vaatinut seksuaalisia palveluksia vastineeksi naisten urien edistämisestä.

The New York Magazinen mukaan myös Foxin tunnetuimpiin uutisankkureihin kuuluva Megyn Kelly on kertonut Ailesin lähennelleen häntä kymmenisen vuotta sitten. Kelly nousi kansainväliseen maineeseen viime vuonna sen jälkeen, kun hän otti yhteen republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin kanssa.

Usea naispuolinen työntekijä uutiskanavalla on myös puolustanut Ailesia ja kieltänyt nähneensä tai kokeneensa minkäänlaista häirintää.

Nyt ohjat Fox-kanavalla ottaa emoyhtiö 21st century Foxin toimitusjohtaja Rupert Murdoch.

Ailes jää Murdochin epäviralliseksi neuvonantajaksi vuoteen 2018 asti, ja hänen odotetaan saavan jopa 40 miljoonan dollarin erorahan.

Ailes ehti olla Foxin johdossa melkein kaksikymmentä vuotta. Lisäksi hän on toiminut merkittävillä paikoilla republikaanipuolueessa, muun muassa presidenttien Richard Nixonin ja Ronald Reaganin neuvonantajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat