Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solar Impulse lähti viimeiselle etapilleen – lentokone on kohta kiertänyt maapallon pelkällä aurinkovoimalla

Solar Impulse aloitti pitkän matkansa vuoden 2015 maaliskuussa.

Ulkomaat
 
AMR ABDALLAH DALSH / Reuters
Solar Impulse kuvattiin 13. heinäkuuta Kairossa, josta se nyt suuntaa kohti Arabiemiirikuntien Abu Dhabia.
Solar Impulse kuvattiin 13. heinäkuuta Kairossa, josta se nyt suuntaa kohti Arabiemiirikuntien Abu Dhabia. Kuva: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Pelkällä aurinkoenergialla maapalloa lähes puolentoista vuoden ajan kiertänyt Solar Impulse 2 -lentokone on jo lähellä lopullista päämääräänsä, kun se varhain sunnuntaina lähti Egyptin Kairosta kohti Arabiemiirikuntien pääkaupunkia Abu Dhabia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Solar Impulse 2 aloitti pitkän matkansa vuoden 2015 maaliskuussa samasta kaupungista, jonne sen pitäisi laskeutua kierroksensa päätteeksi alkuviikon aikana. Viimeisen etapin lennon arvioidaan kestävän 48–72 tuntia.

Matkansa aikana kone on tehnyt useita välilaskuja.

Sveitsiläisten Andre Borschbergin ja Bertrand Piccardin vuoron perään ohjaama yksipaikkainen Solar Impulse 2 olisi ensimmäinen lentokone, joka on kiertänyt maapallon pelkällä aurinkovoimalla. Ennätysyrityksen tarkoituksena onkin osoittaa puhtaan polttoaineen käyttökelpoisuus.

”Vaikka lentomme päättyy Abu Dhabiin, projekti jatkuu”, Piccard totesi Reutersille muutama päivä ennen lähtöä.

Solar Impulse 2:n siivissä on 17 000 aurinkopaneelia, joiden avulla se varastoi päiväsaikaan kerätyn aurinkoenergian myös yöllä käytettäväksi.

Hiilikuidusta rakennetun koneen siipiväli vastaa Boeing 747:n mittoja, ja se painaa henkilöauton verran. Solar Impulse 2 voi nousta 8 500 metriin. Sen matkanopeus on 55–100 kilometriä tunnissa.

”Tämä projekti edistää puhtaan energian teknologian kehittämistä eri puolilla maailmaa. Solar Impulsen ansiosta on muodostunut kansainvälinen yhteisö”, Piccard sanoi Reutersille.

”Aloin unelmoida tästä hankkeesta 17 vuotta sitten, kun päätin kuumailmapallolentoni Egyptiin, josta siis nyt lähden tälle lennolle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat