Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: EU harkitsee vapaan liikkuvuuden rajoittamista Britannian mieliksi

Brittilehden lähteiden mukaan unionissa pohditaan sittenkin mahdollisuutta pitää Britannia yhteismarkkinoilla ja samalla jarruttaa saarivaltioon suuntautuvaa maahanmuuttoa.

Ulkomaat
 

Brittilehti The Guardian kertoo korkea-arvoisiin britti- ja EU-lähteisiin vedoten, että Euroopan unioni harkitsisi antavansa Britannialle oikeuden poiketa vapaan liikkuvuuden periaatteista maksimissaan seitsemäksi vuodeksi. Samalla Britannian annettaisiin pysyä unionin yhteismarkkinoilla.

Pohdinnat liittyvät suunnitelmiin, joita EU-maiden johdossa mietitään Britannian EU-eron varalle.

The Guardianin mukaan diplomaatit uskovat, että ”maahanmuuton hätäjarru” vastaisi pitkälti huoliin, joita EU-maista tuleva maahanmuutto on herättänyt Britanniassa. Tällainen ratkaisu kuitenkin tarkoittaisi, että Britannian täytyisi edelleen maksaa huomattavia summia EU:n budjettiin. Samalla maa menettäisi vaikutusvaltaansa unionin päätöksenteossa, koska se ei enää olisi unionin täysivaltainen jäsen.

Nyt harkittu hätäjarru olisi joka tapauksessa selkeästi parempi neuvottelutulos Britannialle kuin ne sopimukset, joita edellinen pääministeri David Cameron onnistui ajamaan läpi. Se myös epäilemättä kohtaisi huomattavaa vastustusta monissa EU-maissa, jotka ovat viestittäneet, ettei Britannia voi noukkia erouhkailujen avulla rusinoita pullasta.

Esimerkiksi Ranskan presidentti François Hollande totesi viime torstaina tapaamisessa Britannian tuoreen pääministerin Theresa Mayn kanssa, ettei Britannia voi sekä sulkea rajojaan että että pysyä unionin yhteismarkkinoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat