Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britanniasta autolla Ranskaan suuntaavat lomailijat jumissa – Jonotusaika moottoriteillä venynyt jopa puoleen vuorokauteen

Terrori-iskujen takia kiristyneet turvatarkastukset Ranskassa ovat aiheuttaneet jopa yli kahdentoista tunnin jonoja brittiläisen satamakaupungin Doverin lähistölle.

Ulkomaat
 

Meren yli autolautalla Ranskaan suuntaavat lomailijat ja rekkakuskit ovat Britannian puolella joutuneet yöpymään autoissaan lähellä Doverin satamakaupunkia, kun liikennekaaos on seisottanut liikennettä lomasesongin ensimmäisenä viikonloppuna.

Brittimedian mukaan syynä jopa yli kahdentoista tunnin pituisiin jonoihin on Ranskan rajavalvonta, joka etenee tahmeasti.

Jonottajat pyrkivät kanaalin yli vieviin lauttoihin, jotka ovat lähteneet matkaan vajaalastisina, kun matkailijat ovat jumittuneet turvatarkastuksiin, kertoo The Guardian -lehti.

Lautat ovat luvanneet kuljettaa kaikki lipun ostaneet perille. Kaaos on kuitenkin vain pahentunut, kun lautalta myöhästyneet ovat varanneet uutta ylitysaikaa.

Osa jonottajista on ottanut matkan viivästymisen rennosti: perheet ja rekkakuskit ovat pelanneet jalkapalloa, ja muusikot ovat pitäneet yllätyskonsertteja muutoin niin vilkkaalla M20-moottoritiellä, Guardian kertoo.

Moottoripyöräpoliisit ovat jakaneet jonottajille vesipulloja, joita on kuljetettu paikalle poliisihelikoptereilla.

Poikkeuksellisen massiivisesta liikennetukoksesta syytetään Ranskan rajavalvonnan alimiehitystä Doverin satamassa ja Eurotunnelissa.

Nizzan-iskun jälkeen Ranska on tehostanut rajalla tehtäviä tarkastuksia, mutta henkilökuntaa ei ole palkattu tarpeeksi selvittämään lisääntynyttä tehtävämäärää.

Uutiskanava Sky Newsin mukaan kanaalin ylitystä odottavien piina alkoi jo perjantai-iltana, ja jonotusaika on venynyt pahimmillaan 15 tuntiin. Tarkastuspisteellä aikaa on kulunut jopa 40 minuuttia.

Jonoissa tuskailevat matkailijat ovat valittaneet muun muassa tiedonpuutetta.

Saksalainen Jörg Walther kertoi Guardianille, että ambulanssi pääsi vasta tunnin yrittämisen jälkeen auttamaan sairauskohtauksen saanutta miestä.

”Me olemme jumissa, emme voi edes kääntyä takaisin”, hän totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat