Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joessa kelluva ruumis, aseellinen ryöstö ja harhailua sotilastukikohdassa – Pokémon Go kuljettaa ihmisiä maailmalla tosielämän ongelmiin

Suomessakin viime viikolla julkaistu älypuhelimella pelattava Pokémon Go -peli kuljettaa ihmisiä maailmalla toistuvasti tosielämän ongelmiin ja pattitilanteisiin. HS esittelee tapauksista viisi.

Ulkomaat
 
Tästä on kyse

Pokémon Go on supersuosittu

 Pokémon Go -mobiilipelissä on tarkoituksena kerätä mahdollisimman monta olentoa ja vangita ne pokémon-pallolla.

 Älypuhelimella pelattava peli hyödyntää puhelimien paikannusteknologiaa ja kameraominaisuuksia. Käytännössä pokémon-hahmot ilmestyvät maastoon, josta ne voi napata omakseen.

 Pelistä on vauhdilla tullut valtava hitti. Pokémon-tuotemerkin osin omistavan Nintendon markkina-arvo on kaksinkertaistunut vajaassa kahdessa viikossa.

Piti löytyä Pokémon, löytyikin ruumis.

Näin kävi Shayla Wigginsille, 19-vuotiaalle yhdysvaltalaisnaiselle, jonka heinäkuinen kesäaamu oli valjennut kirkkaana. ”Pokémoneja oli kaikkialla”, intoili Wiggins.

Parhaat apajat näyttivät löytyvän kaupungin ohi lipuvan Wind river -joen rantamilta, josta hyvällä onnella olisi voinut löytyä vaikka hieman hidasälyisen oloinen, vesistöjen äärellä viihtyvä vaaleanpunainen Slowpoke.

Wiggins kiipesi jokea reunustavan aidan yli ja lähti puhelintaan tuijottaen kulkemaan kohti jokea. Rantaan tullessaan Wiggins huomasi jotain, mikä ei puhelimen ruudulla näkynyt.

Joessa kellui kuollut mies.

Wiggins ei tosin lannistunut.

”Yritän vielä löytää sieltä vesi-pokémonin. Aion yrittää”, Wiggins kertoi myöhemmin CNN:lle.

Wiggins ei ole ainoa, joka on pokémoneja etsiessään löytänyt ruumiin. Tiistaina tanskalaismies löysi niinikään ruumiin sadevesiojasta Odensen kaupungista.

Suomessakin viime viikolla julkaistu älypuhelimella pelattava Pokémon Go -peli kuljettaa ihmisiä maailmalla toistuvasti tosielämän ongelmiin ja pattitilanteisiin. HS esittelee tapauksista viisi:

 

Pokémoninmetsästäjä pidätettiin sotilastukikohdassa Indonesiassa

Ranskalaismies pidätettiin Indonesiassa sen jälkeen, kun tämä oli pokémoneja iltalenkillä etsiessään harhaillut vahingossa tarkasti vartioituun sotilastukikohtaan Länsi-Jaavalla.

Työmatkalla Cirebonin kaupungissa ollut ranskalainen yritti karata sotilaiden käsistä, mutta jäi kiinni. Kiinni jäätyään mies selitti sotilaille metsästävänsä alueelta pokémoneja, mutta ilmeisesti selitys ei vakuuttanut.

Miestä kuulusteltiin tuntien ajan, ennen kuin sotilaat lopulta vapauttivat hänet, kertoi uutistoimisto AFP.

Armeijan tiedottajaa välikohtaus ei naurattanut.

”On mahdollista, että monet yrittävät tunkeutua yksityisille alueille tehdäkseen rikoksia, mutta esittävät sitten etsivänsä pokemoneja”, Mokhamad Desy Ariyanto sanoi AFP:lle.

 

Naisten turvakoti houkutteli pelaajia Ruotsissa

Ruotsissa Västeråsissä naisille ja tytöille tarkoitetussa turvakodissa säikähdettiin viikonloppuna, kun turvakodin ulkopuolelle alkoi kerääntyä tuntemattomia ihmisiä.

Turvakodin ulkopuolella on niin sanottu pokémon-stoppi, eli tolppa, jolta pelaajat voivat kerätä pelissä tarvittavia tarvikkeita. Pokémon-stoppi on houkutellut turvakodille pelaajia, jotka yrittävät pyydystää otuksia.

Peli julkaistiin Ruotsissa viikonloppuna, ja sen jälkeen ihmisiä on käynyt turvakodin ulkopuolella keräilemässä otuksia tasaiseen tahtiin.

”Työmme kannalta se on erittäin huono paikka, koska tänne tulevat haluavat pysytellä nimettöminä ja tietää, että ovat täällä turvassa”, sanoi Elin Hedén turvakodista Ruotsin yleisradio SVT:lle.

Nyt turvakodissa yritetään selvittää, onko pokémon-stoppi jotenkin mahdollista poistaa talon edustalta.

 

Mies ampui varkaiksi luulemiaan pelaajia Floridassa

Floridalaismies luuli kahta Pokémon Go -peliä pelannutta teiniä murtovarkaiksi ja ampui heidän autoaan kotinsa edessä Palm Coastissa Floridassa viime viikonloppuna.

Mies kertoi poliisille, että oli herännyt autosta kuuluneeseen kovaan ääneen. Hän oli ottanut käsiaseensa ja mennyt ulos. Lähestyessään autoa mies oli erottanut lauseen: ”Saitko mitään?”.

Auto ajoi miestä kohti tämän kielloista huolimatta, jolloin mies ampui autoa.

Pokémoneja etsineet nuoret eivät loukkaantuneet tilanteessa.

 

Otuksia etsitään holokaustimuseosta

Yhdysvalloissa Washingtonissa holokaustimuseo on joutunut kieltämään Pokémon Go -pelin pelaamisen museon tiloissa.

Sen lisäksi, että museosta on voinut pyydystää pokémoneja, siellä on myös pokémon-stoppi.

Museon tiedottajan mukaan museon käyttäminen pelipaikkana halventaa natsismin uhrien muistoa. Nyt museo yrittää poistaa pokémon-stopin museosta.

 

Varkaat houkuttelivat pelaajia ansaan

Pokémon Gon julkaisusta oli ehtinyt kulua vain muutama päivä, kun sitä jo opittiin käyttämään laittomuuksiin.

O`Fallonissa Missourissa neljä miestä oli virittänyt houkuttimen – pelin termein luren – joka kerää ympärilleen pokémoneja. Kun pelaajat sitten saapuivat luren lähistölle puhelimet kourissaan, miehet ryöstivät heidät aseella uhaten.

Kuka tahansa pelaaja voi jättää pelissä luren, joka houkuttelee otuksia puolen tunnin ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat