Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä sairaalaa kärsi ilmaiskuissa Syyrian Aleppossa – ruoasta ja lääketarpeista huutava pula

Lääkäreiden mukaan lastensairaalassa kuoli kahden päivän ikäinen vauva, kun tämän hapensaanti katkesi iskun takia.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Neljä sairaalaa kärsi pahoin ilmaiskuissa Syyrian Aleppossa, lääkärit kertoivat sunnuntaina. Yli 200 000 siviilin terveydenhuolto on iskujen takia vaarassa.

Pommitukset ovat kiihtyneet lauantain jälkeen Syyrian toiseksi suurimmassa kaupungissa, jossa ruoasta ja lääketarpeista on huutava pula.

Iskujen kohteena olleet sairaalat ja veripankki sijaitsevat syyrialaisen lääkärijärjestön IDA:n mukaan Al-Shaarin kaupunginosassa.

Lääkäreiden mukaan lastensairaalassa kuoli kahden päivän ikäinen vauva, kun tämän hapensaanti katkesi iskun takia.

Sairaalaan iskettiin kahdesti yhdeksän tunnin sisällä. Toisen iskun jälkeen vauva oli pitänyt siirtää pommisuojaan, minkä takia hän kuoli.

Aleppon itäosat ovat Syyrian kapinallisryhmien hallussa ja pahassa ahdingossa, sillä hallituksen joukot piirittävät niitä. Vain viisi alueen sairaalaa toimii, ja synnytyslaitoksiin ja sairaaloihin on isketty useasti aiemminkin.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Syyria oli viime vuonna maailman vaarallisin paikka terveydenhuollon työntekijöille. Viime vuonna sairaaloihin, muihin laitoksiin ja terveydenhuollon työntekijöitä kohtaan hyökättiin 135 kertaa Syyriassa.

Syyrian sodassa on kuollut vuodesta 2011 YK:n arvion mukaan jopa 400 000 ihmistä.

Venäjä haluaisi tehdä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa taistelussa Isisiä ja al-Qaidaan linkittyviä kapinallisia vastaan. Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerry tarkoitus on lyödä suunnitelmat lukkoon lähiviikkoina. Tällöin maat jakaisivat tiedustelutietoa ja koordinoisivat ilmaiskujaan. Syyrian hallitusta kiellettäisiin pommittamasta maltillisia kapinallisryhmiä.

Kerry kävi Moskovassa venäläiskollegansa Sergei Lavrovin kanssa maratonneuvottelut yli viikko sitten, ja uusi tapaaminen on edessä tulevalla viikolla Laosissa Kaakkois-Aasian yhteistyöjärjestön Aseanin kokouksessa.

Suunnitelmaa on arvosteltu muun muassa siitä, että se jättäisi Venäjälle ja Syyrian hallinnolle vapaat kädet käyttää maavoimia ja tykistöä maltillisia kapinallisia vastaan.

Sen toteuttaminen on vaikeaa myös siksi, että joillain alueilla oleskelee sekä islamistitaistelijoita että maltillisia kapinallisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat