Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki antoi pidätysmääräyksen yli 40 toimittajasta, uutistoimisto: jo neljätoista otettu kiinni

Epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen jo tuhansia on poliisitutkinnassa. Myös Turkin suurlähettiläitä kutsutaan kotiin.

Ulkomaat
 

Turkin viranomaiset ovat antaneet pidätysmääräyksen 42 toimittajasta, kertoo uutistoimisto AFP. Asiasta kertoi ensimmäisenä yksityinen tv-kanava NTV.

Yksi kiinniotettavaksi määrätyistä on NTV:n mukaan entinen parlamentin jäsen Nazlı Ilıcak. Ilıcak irtisanottiin Erdoganin hallinnolle myötämielisestä Sabah-lehdestä vuonna 2013 hänen kritisoituaan hallintoa koskeneessa suuressa korruptioskandaalissa kiinni jääneitä hallituksen ministerejä.

Hürriyet-lehden mukaan pidätys- tai kiinniottomääräykset ovat peräisin terrorismin vastaisista toimista vastaavan syyttäjän toimistosta. Syyttäjän mukaan Ilıcakia ei tavoitettu kotoaan, sillä hän on lomalla. Paikallispoliisille on annettu pidätysmääräys tiedoksi. Lista muista toimittajista on luettavissa Hürriyetin englanninkielisiltä sivuilta.

Hürriyet kertoi maanantaina iltapäivällä Doğan-uutistoimistoa lainaten, että neljätoista toimittajaa oli otettu kiinni. Yksitoista toimittajaa on tällä hetkellä ulkomailla.

Runsas viikko sitten tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen Turkin viranomaiset ovat pidättäneet, ottaneet kiinni tai muutoin käynnistäneet rikostutkinnan yli 60 000 sotilaasta, poliisista, juristista, opettajasta ja virkamiehestä.

Turkin ulkoministeri kertoi maanantaina, että joitakin suurlähettiläitä tullaan kutsumaan kotiin asemamaistaan vallankaappausyrityksen johdosta. Suunnitelmasta kertoi uutistoimisto Reuters. Lisäksi Turkin lentoyhtiö irtisanoo 211 ihmistä vallankaappausyrityksen johdosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat