Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäilyt kannabisyhdisteistä juomavedessä Coloradossa olivat perättömiä – ”Kenelläkään ei olisi varaa sellaiseen määrään marijuanaa”

Vesijohtovesi määrättiin jo juomakieltoon ja asukkaille jaettiin pullovettä virheellisten koetulosten vuoksi.

Ulkomaat
 
RICK WILKING / Reuters
Marijuanakasvi oli valmis poimittavaksi Coloradossa uudenvuodenaattona 2013, kun osavaltio laillisti kannabiksen viihdekäytön.
Marijuanakasvi oli valmis poimittavaksi Coloradossa uudenvuodenaattona 2013, kun osavaltio laillisti kannabiksen viihdekäytön. Kuva: RICK WILKING / Reuters

Epäilyt vesijohtoveden saastumisesta kannabinoidilla coloradolaisessa pikkukaupungissa osoittautuivat viikonloppuna perättömiksi.

Hugon pikkukaupungissa määrättiin perjantaina juomakielto vesijohtovedelle, kun viranomaiset olivat löytäneet kenttäkokeissa vedestä merkkejä THC:stä, joka on kannabiksen vaikuttava aine. Ensimmäiset vihjeet saastumisesta löysi paikallinen yritys, joka valmistaa huumetestejä työpaikkojen tarpeisiin. Asukkaille ehdittiin jo jakaa pullovettä juotavaksi.

Lauantaina viranomaiset kumosivat juomakiellon ja kertoivat viallisten kenttätestilaitteiden tuottaneen vääriä tuloksia, kertoi The Denver Post -sanomalehti. Tarkemmissa laboratoriokokeissa ei löytynyt merkkejä THC:stä.

Useat asiantuntijat epäilivät alun perin raportteja THC:n saastuttamasta vedestä.

”Kenelläkään meistä ei olisi varaa sellaiseen määrään marijuanaa, että kokonaisen kaupungin juomavedet voitaisiin terästää siinä määrin että se aiheuttaisi mitään vaikutuksia ihmisiin”, sanoi piirikunnan terveysviranomainen John Fox The Denver Postille.

”Tieteen näkökulmasta minua häiritsee tässä koko jutussa se, ettei THC ole vesiliukoista. En voi kuvitella edes tilannetta, että THC:tä olisi liuennut veteen terveydelle vaarallisissa määrin”, totesi kannabislaboratoriota Denverissä johtavat entinen ympäristövirasto EPA:n tutkija Joseph Evans.

Colorado laillisti kannabiksen viihdekäytön ensimmäisenä Yhdysvaltojen osavaltiona vuonna 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat