Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Floridan ammuskelu ei ollut terrori-isku – 2 kuoli ja jopa 20 haavoittui ampuma­välikohtauksessa yökerhon pihalla

Kaksi ihmistä on kuollut ja jopa 20 haavoittunut Floridassa yökerhon luona tapahtuneessa ampumisessa.

Ulkomaat
 
Jälleen joukkoampuminen USA:ssa – tällä kertaa Floridassa
Jälleen joukkoampuminen USA:ssa – tällä kertaa Floridassa
Ainakin kaksi kuoli ja toistakymmentä ihmistä haavoittui joukkoampumisessa Floridalaisessa yökerhossa. Yökerhossa oli tapahtumahetkellä tiettävästi teini-ikäisille suunnattu tapahtuma. Kuva: CNN. Editointi: Tomi Peurakoski.
Fakta

Pahimpia joukkoampumisia Yhdysvalloissa

 Orlandon isku oli Yhdysvaltain lähihistorian pahin joukkoampuminen. Siinä kuoli 50 ihmistä.

 Vuonna 2007 Virginia Techin yliopistossa Virginian Blacksburgissa asemies tappoi 32 ihmistä ja itsensä.

  Vuonna 2012 ampuja tappoi 26 ihmistä Newtonissa Connecticutissa Sandy Hookin ala-asteella.

  Yhdysvaltojen jonkinasteisia joukkoampumisia seuraavan Shootingtracker-sivuston mukaan joukkoampumisia tapahtuu Yhdysvalloissa lähes päivittäin.

  Ääri-islamistiset iskut ovat harvinaisia. Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen pahin ääri-islamistien isku oli viime joulukuussa San Bernardinossa, jossa kuoli 14 ihmistä.

Floridalaisen yökerhon pihalla varhain maanantaina tapahtunut ammuskelu ei poliisin mukaan ollut terrori-isku, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ammuskelussa kuoli kaksi ihmistä. Tiedot loukkaantuneiden määrästä vaihtelivat eri tiedotusvälineissä. Reutersin mukaan loukkaantuneita on enintään 18.

Ampuminen tapahtui Club Blu -ravintolan parkkipaikalla Fort Myersissa. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni kolme ihmistä ammuskeluun liittyen. Reutersin mukaan vapaalla on yhä muita epäiltyjä, joiden etsintää poliisit jatkoivat maanantaina.

Yökerhossa oli käynnissä teineille suunnattu tapahtuma. Silminnäkijät kertovat kuulleensa laukauksia rakennuksen ulkopuolelta, jonka jälkeen alkoi täysi kaaos.

Haavoittuneiden vammat vaihtelevat lievistä hengenvaarallisiin. Yksi ihminen on kriittisessä tilassa sairaalassa, ja kahden vammoja luonnehditaan vakaviksi.

Haavoittuneet ovat iältään 12–27-vuotiaita.

ABC-uutiskanavan mukaan poliisi olisi saanut hälytyksen laukauksista kolmessa eri paikassa. Yhdessä paikassa laukaukset osuivat taloon ja autoon. Ensimmäinen hälytys poliisille tuli aamuyöllä ennen kello yhtä paikallista aikaa ravintolan luota.

Club Blu kertoo Facebookissa julkaistussa lausunnossa, että paikassa järjestettiin sunnuntaina 12–17-vuotiaille tarkoitettu ilta. Tilaisuus oli päättymässä ja vanhemmat hakemassa lapsiaan kotiin, kun ampuminen alkoi. Ravintolan mukaan sillä oli aseistautuneita vartijoita.

Fort Myersin tapaus on jo toinen joukkoampuminen Floridassa tänä kesänä. Rynnäkkökiväärillä aseistautunut Omar Mateen hyökkäsi myöhään sunnuntaina 12. kesäkuuta Pulse-homoklubille Orlandossa. Hän ehti viranomaisten mukaan ampua 49 ihmistä ja haavoittaa kymmeniä, ennen kuin poliisi teki rynnäkön baariin ja ampui hänet.

Ennen joukkomurhaa Mateen soitti hätänumeroon ja sanoi toimivansa terroristijärjestö Isisin nimissä. Hän oli ollut kahdesti liittovaltion poliisin FBI:n tarkkailussa terroristijärjestöjä tukevien puheidensa vuoksi, mutta yhteydet kansainvälisiin verkostoihin osoittautuivat hatariksi.

Aselait nousivat tapauksen ansiosta Yhdysvalloissa jälleen puheenaiheeksi. Uudet yritykset rajoittaa aseiden saatavuutta esimerkiksi terrorismista epäillyille henkilöille kaatuivat kongressissa kesäkuussa.

Kuvakaappaus Twitteristä
Twitterissä jaettiin paljon kuvaa poliisiautoista Blu-yökerhon edustalla.
Twitterissä jaettiin paljon kuvaa poliisiautoista Blu-yökerhon edustalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat