Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australia tahtoo pitää terroristit vankilassa tuomion päättymisen jälkeen

Hallituksen mukaan ehdotetut lakimuutokset johtuvat terrorihyökkäysten yleistymisestä eri puolilla maailmalla.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Vaaralliset terrorismista tuomitut rikolliset saatetaan tulevaisuudessa Australiassa pitää vankilassa senkin jälkeen, kun heidän tuomionsa ovat päättyneet, sanoivat viranomaiset maanantaina.

Pääministeri Malcom Turnbullin mukaan esitetyt muutokset johtuvat terrorihyökkäysten yleistymisestä ja vakavuudesta. Hän viittasi joukkoampumiseen Orlandossa Yhdysvalloissa ja kuorma-autohyökkäykseen Nizzassa, Ranskassa.

”Orlandon, Nizzan ja muiden terroritekojen jälkeen, sekä oman kokemuksemme vuoksi [---] meillä ei ole hetkeksikään varaa tuudittautua tyytyväisyyteen”, hän sanoi.

Australia on jo kiristänyt turvallisuuslakeja vuodesta 2014 alkaen. Nyt hallitus tahtoo voida tarvittaessa pitää vaarallisia terrorismista tuomittuja vankilassa myös heidän istuttuaan tuomionsa loppuun.

Joissain Australian osavaltioissa on jo käytössä vastaava laki seksirikoksista tuomituille sekä hyvin vaarallisille väkivaltarikollisille.

Oikeusministeri George Brandisin mukaan vankeusaikojen jatkaminen tapahtuisi oikeuslaitoksen valvonnassa, ja siihen kuuluisi säännöllinen uudelleenarviointi.

”Se koskisi tietysti vain henkilöitä, jotka vankeusajan päättymisen lähestyessä muodostavat yhä suuren riskin yhteisölle”, hän sanoi.

Hallitus aikoo myös laskea ikärajaa, jonka jälkeen ihmisten tiettyjä oikeuksia kuten liikkumista ja viestintää voidaan rajoittaa terrorismin ehkäisemiseksi. Aikaisemmin raja on ollut 16 vuotta, uuden lakiesityksen mukaan 14.

Lisäksi esitykseen kuuluu uusi rikosnimike, joka koskee joukkotuhon tai kansanmurhan tukemista. Sen kohteena ovat vihapuheen saarnaajat.

Pääministerin mukaan toimet ovat välttämättömiä. Hänen mukaansa Nizzan kuorma-autoisku nostaa esiin kysymyksen suurten yleisötapahtumien paremmasta valvonnasta.

”Meidän on tärkeää jatkuvasti oppia eri paikkojen tapahtumista, koska myös vihollisemme oppivat niistä”, Turnbull sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat