Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Jos ette halua kuolla, älkää luottako pappeihin” – Filippiinien presidentti vannoi taistelevansa rikollisuutta vastaan armotta

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte astui virkaan kesäkuun lopulla, minkä jälkeen maan poliisi on kertonut tappaneensa yli 200 huumerikoksista epäiltyä.

Ulkomaat
 
Erik de Castro / Reuters
Presidentti Rodrigo Duterte puhui Filippiinien kongressissa maanantaina.
Presidentti Rodrigo Duterte puhui Filippiinien kongressissa maanantaina. Kuva: Erik de Castro / Reuters

Filippiinien kesäkuussa virkaan astunut presidentti Rodrigo Duterte vannoi maanantaina, ettei tunne armoa taistelussaan rikollisuutta vastaan. Linjapuheessaan Duterte totesi, etteivät papit tai ihmisoikeusaktivistit voi suojella rikollisia kuolemalta, uutistoimisto AFP kertoo.

”Jos ette halua kuolla tai loukkaantua, älkää luottako pappeihin tai ihmioikeusaktivisteihin. Se ei estä kuolemaa”, Duterte jylisi.

Puheessaan Duterte keskittyi rikollisuudenvastaiseen ”laki ja järjestys” -kampanjaansa, jonka jäljiltä Filippiineillä on tapettu jopa satoja rikollisia ainoastaan kuukauden aikana.

”Älkää osoittako heille [rikollisille] armoa, koska hekään eivät osoita sitä meille”, ohjeisti Duterte kansanedustajia puheessaan.

Duterte voitti toukokuun presidentinvaalit selvällä äänienemmistöllä. Kampanjassaan hän lupasi kitkeä rikollisuuden nopeasti.

Duterte muun muassa lupasi tappaa noin satatuhatta rikollista, jotka upotettaisiin mereen kalanruoaksi. Poliiseille Duterte antoi käskyn ampua tappaakseen, ja lisäksi hän ilmoitti palauttavansa kuolemanrangaistuksen käyttöön.

Duterte astui virkaan kesäkuun lopulla, minkä jälkeen poliisi on kertonut tappaneensa Filippiineillä yli 200 huumerikoksista epäiltyä. Poliisin mukaan kaikissa tapauksissa kyseessä on ollut itsepuolustus, AFP kertoo.

Viestintävälineiden mukaan luku on todellisuudessa vielä korkeampi. Esimerkiksi televisiokanava ABS-CBN:n mukaan toukokuun jälkeen maassa on tapettu yli 540 rikollista.

Ihmisoikeusjärjestöjen, aktivistien ja useiden median edustajien mukaan tappamiset ovat laittomia.

Puheessaan Duterte myös kertoi suunnitelmistaan ostaa maahan lisää junia, rakentaa uusia lentokenttiä ja järjestää julkisiin puistoihin ilmainen langaton internet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat