Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran tuhosi näytösluonteisesti 100 000 satelliittilautasta

Iranin presidentti ja kulttuuriministeri ovat vedonneet lautasantennit kieltävän lain muuttamiseksi, mutta maan konservatiivien mielestä ulkomaiset ohjelmat aiheuttavat avioeroja, ovat haitallisia lapsille ja rapauttavat sekä moraalia että yhteiskuntaa.

Ulkomaat
 
Morteza Nikoubazl / Reuters
Iranin kulttuuriministeri Ali Jannatin mukaan lautasantennit kieltävää lakia tulisi muuttaa, sillä arviolta 70 prosenttia kansalaisista omistaa sellaisen.
Iranin kulttuuriministeri Ali Jannatin mukaan lautasantennit kieltävää lakia tulisi muuttaa, sillä arviolta 70 prosenttia kansalaisista omistaa sellaisen. Kuva: Morteza Nikoubazl / Reuters

Iran tuhosi sunnuntaina 100 000 satelliittilautasta ja vastaanotinta. Mittava operaatio oli osa hallituksen hanketta, jolla se pyrkii eroon maassa laittomiksi julistetuista laitteista, uutistoimisto AFP kertoo.

Lautasantennit tuhottiin näytösluonteisesti pääkaupungissa Teheranissa puolisotilaallisten Basij-taistelijoiden johtajan, kenraali Mohammad Reza Naghdin valvonnassa.

”Totuus on, että useimmat satelliittikanavat rapauttavat yhteiskunnan moraalia ja kulttuuria”, Naghdi sanoi.

”Televisiot aiheuttavat vain lisää avioeroja, riippuvuutta ja yhteiskunnallista epävakautta”, hän jatkoi.

Naghdin mukaan jo lähes miljoona iranilaista on vapaaehtoisesti luovuttanut satelliittilaitteistonsa viranomaisille.

Satelliittivastaanottimet on kielletty konservatiivisessa Iranissa ja niitä, jotka välittävät, käyttävät tai korjaavat sellaisia uhkaa noin 2 500 euron suuruinen sakko.

Iranin poliisi ratsaa säännöllisesti asuinalueita ja takavarikoi lautasantenneja talojen katoilta.

Maan kulttuuriministeri Ali Jannati vetosi perjantaina lain uudelleenarvioinnin puolesta.

”Lain muuttaminen on tarpeen, sillä satelliittivastaanottimet on jyrkästi kielletty, mutta useimmat ihmiset kuitenkin käyttävät niitä”, Jannati sanoi.

Jannatin mukaan 70 prosenttia iranilaisista omistaa lautasantennin ja rikkoo näin lakia.

Kenraali Naghdi tyrmäsi Jannatin kommentit sunnuntaina toteamalla muun muassa, että taivaskanavat paitsi heikentävät perheiden perusteita, ne myös vaikuttavat häiritsevästi lasten koulutukseen ja aikaansaavat lapsilla sopimatonta käytöstä.

Iranin ulkopuolella on kymmeniä persiankielisiä satelliittikanavia, jotka lähettävät pääasiassa uutisia, viihdeohjelmia, elokuvia ja tv-sarjoja.

Maan konservatiivit syyttävät kanavia säännöllisesti islamin vastaisiksi ja Iranin kulttuuria turmeleviksi.

Maan maltillinen presidentti Hassan Rouhani, jonka nelivuotinen kausi päättyy ensi vuonna, on hänkin toistuvasti sanonut, että lautasantennit kieltävä laki on tarpeeton ja haitallinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat