Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kannatuskyselyt: Trump suositumpi kuin Clinton

Donald Trumpia kannattaa uusimman kannatuskyselyn mukaan 48 prosenttia ja Hillary Clintonia 45 prosenttia amerikkalaisista äänestäjistä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Trump lupasi palauttaa lain ja järjestyksen Amerikan kaduille
Trump lupasi palauttaa lain ja järjestyksen Amerikan kaduille
Donald Trump lupasi republikaanien puoluekokouksessa pitämässään puheessa turvata poliisin työn sekä palauttaa kaduille lain ja järjestyksen. Kuva: Reuters. Editointi: Tomi Peurakoski.

Liikemies Donald Trumpin suosio presidenttivaaleja koskevissa kannatuskyselyissä on noussut selvästi sen jälkeen, kun hänet valittiin Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi viime viikolla.

Maanantaina julkaistun kyselyn mukaan Trumpin kannatus on jo suurempi kuin demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin. Tähän asti Clinton on ollut johdossa lähes kaikissa kannatusmittauksissa.

CNN/ORC:n kannatuskyselyn mukaan Trumpin kannatus on kohentunut kuusi prosenttiyksikköä. Trumpia kannattaa nyt 48 prosenttia amerikkalaisista äänestysikäisistä ja Clintonia 45 prosenttia, jos vaaleissa voisi äänestää vain näitä kahta ehdokasta.

Jos mukaan otetaan myös muut presidenttiehdokkaat eli libertaanien Gary Johnson ja vihreiden Jill Stein, Trumpin kannatus on 44 prosenttia ja Clintonin 39 prosenttia.

Kysely tehtiin viime perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä.

Televisiokanava CBS:n sunnuntaina Yhdysvaltojen aikaan julkaisussa mittauksessa Clintonia ja Trumpia kannatti molempia 42 prosenttia äänestäjistä.

Kannatuksen nousu on tavanomaista nimityksen jälkeen, koska nimityskokouksen aikaan ehdokas on useita päiviä esillä julkisuudessa.

Tällä viikolla kokoustaan pitää demokraatit, jotka valitsevat Hillary Clintonin ehdokkaakseen torstaina.

Clintonin kannalta kokous alkoi huonosti, sillä puolueen puheenjohtaja ilmoitti eroavansa heti kokouksen jälkeen. Syynä on se, että Wikileaks julkaisi demokraattien johtohenkilöiden sähköposteja, joista voi päätellä heidän suosineen Clintonia ja asettaneen vastaehdokas Bernie Sandersin huonoon valoon.

Jonathan Ernst / Reuters
Donald Trump esiintyi 21. heinäkuuta republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa Ohiossa.
Donald Trump esiintyi 21. heinäkuuta republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa Ohiossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat