Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michelle Obama sivalsi Donald Trumpia puheessaan – ”Kaikki asiat eivät mahdu 140 merkkiin”

Michelle Obaman mukaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on kyse siitä, ”kuka saa vallan vaikuttaa lapsiimme seuraavat neljä tai kahdeksan vuotta.”

Ulkomaat
 
Michelle Obama piikitteli Trumpia puheessaan
Michelle Obama piikitteli Trumpia puheessaan
Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama toisti jälleen kerran tukensa Hillary Clintonille demokraattien puoluekokouksessa pitämässään puheessa. Viittaukset herkkänahkaiseen twiittaajaan olivat selvästi osoitettu Trumpille. Kuva: Reuters.

Philadelphia

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama sivalteli republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia maanantai-iltana pitämässään puheessa, joka innosti demokraattien puoluekokoussalin Philadelphiassa monta kertaa suoraan huutoon.

Mainitsematta Trumpin nimeä Michelle Obama kertoi miettivänsä, miten hän selittää tyttärilleen sen, että joku ei pidä heidän isäänsä oikeasti amerikkalaisena tai ettei televisiosta kuuluva vihapuhe edusta koko maata.

Trump väitti aikoinaan, ettei presidentti Barack Obama ole syntynyt Yhdysvalloissa eikä siten ole oikeutettu presidentin virkaan.

”Meidän mottomme on: kun he iskevät vyön alle, me nousemme asioiden yläpuolelle”, Michelle Obama sanoi ja sai salin osoittamaan suosiotaan villisti.

Michelle Obaman mukaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on kyse siitä, ”kuka saa vallan vaikuttaa lapsiimme seuraavat neljä tai kahdeksan vuotta.”

”Näissä vaaleissa on vain yksi ihminen, johon luotan tässä asiassa: Hillary Clinton”, Michelle Obama sanoi.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen on niin suosittu, että edes senaattori Bernie Sandersin innokkaimmat kannattajat eivät huutaneet puoluekokoussalissa hänen päälleen, kuten aiempien puhujien.

Michelle Obama sanoi arvostavansa miehensä entisessä ulkoministerissä ja kilpakumppanissa sitä, että tämä ei anna periksi tai päätä, että on saanut tarpeekseen arvostelusta, joka kohdistuu jopa tämän naurutapaan.

”Hän ei ikinä luovuta”, Obama sanoi.

Piikkinä Trumpin twiiteille Michelle Obama sanoi, että presidentin pitää ymmärtää, ”etteivät kaikki asiat mahdu 140 merkkiin”.

”Jos sormenpäissä on ydinaseiden laukaisukoodit ja johdettavana armeija, ei voi tehdä hätiköityjä päätöksiä”, Obama sanoi. ”Silloin tarvitaan harkintaa, arvostelukykyä ja oikeaa tietoa.”

Michelle Obama puhui päivää ennen kuin demokraatit äänestävät presidenttiehdokkaastaan puoluekokouksessa. Hillary Clintonin on määrä ottaa ehdokkuus vastaan torstaina pitämässään puheessa.

Obaman puheen päämäärä oli myös innostaa vaaliuurnille mustia äänestäjiä, jotka olivat esivaaleissa Clintonin vankimpia tukijoita. Hän muistutti heräävänsä joka päivä Valkoisessa talossa, jonka rakensivat orjat, ja katsovansa mustia tyttäriään, jotka nyt leikkivät nurmikolla koiransa kanssa.

”Hillary Clintonin ansiosta tyttäreni pitävät itsestäänselvyytenä, että naisesta voi tulla presidentti”, Michelle Obama sanoi.

”Älkää antako kenenkään väittää, ettei tämä olisi hieno maa. Tämä on jo nyt maailman hienoin maa.”

GARY CAMERON / Reuters
Michelle Obama puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa Yhdysvalloissa.
Michelle Obama puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa Yhdysvalloissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat