Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan veitsihyökkääjät ”väittivät kuuluvansa Isisiin” – kirkon pappi kuoli, yksi kriittisessä tilassa

Yksi hyökkääjistä on tunnistettu. Hän oli kotiarestissa ja poliisin seurannassa.

Ulkomaat
 
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Kaksi miestä otti viisi ihmistä panttivangeikseen Ranskassa tiistaina. Tilanne päättyi poliisin surmattua hyökkääjät. Hyökkääjät surmasivat panttivangikseen ottamansa papin. Kuva: Reuters.

Ranskassa kirkkoon hyökänneet miehet olivat sanoneet kuuluvansa terroristijärjestö Isisiin, kertoi Ranskan presidentti François Hollande.

Hollande vieraili terrori-iskun tekopaikalla Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa Pohjois-Ranskassa tiistaina iltapäivällä. Ranskan täytyy taistella Isistä vastaan ”kaikin keinoin”.

Hän käytti terroristiryhmästä arabiankielistä lyhennettä Daesh.

”Daesh on julistanut meille sodan. Meidän on taisteltava tätä sotaa kaikin keinoin mutta samalla kunnioittaa laillista järjestystä, mikä tekee meistä demokratian”, Hollande sanoi AFP:n mukaan.

Kaksi veitsillä aseistautunutta miestä otti viisi ihmistä panttivangeikseen kirkossa. Tilanne päättyi, kun poliisi ampui kirkkoon hyökänneet miehet näiden tultua ulos kirkosta.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan panttivankeina olivat pappi, kaksi nunnaa sekä kaksi kirkossa vieraillutta ihmistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Miehet hyökkäsivät kirkkoon, kun siellä oli käynnissä jumalanpalvelus.

Hyökkääjät surmasivat panttivangikseen ottamansa papin. Poliisilähteiden mukaan hyökkääjät olisivat viiltäneet papin kurkun auki. Surmansa saanut pappi oli 84-vuotias, kertovat ranskalaislehdet.

Lisäksi kolme panttivankia on haavoittunut, yksi heistä vakavasti.

Poliisi on tutkinut kirkkoa selvittääkseen, onko rakennuksessa räjähteitä.

BBC:n mukaan surmaajat olivat huutaneet hyökätessään jumalaa ylistävää iskulausetta ja suorittaneet seremonian kirkon alttarilla arabiaksi. He olivat myös nauhoittaneet tekemisiään, kertoo BBC.

Terrorismin vastaiseen toimintaan keskittynyt syyttäjä on ilmoittanut ottavansa tapauksen tutkittavakseen. Ranskalaissyyttäjä ilmoitti tiistai-iltana, että yksi iskun tekijöistä on tunnistettu. Hän on 19-vuotias Adel Kermiche.

Kermiche on tuttu Ranskan poliisille, sillä hänet on otettu kahdesti kiinni, kun hän on ollut matkalla Syyriaan. Hän istui vuoden vankilassa, mutta vapautettiin odottamaan oikeudenkäyntiä.

Hänet oli määrätty kotiarestiin ja pitämään jalassaan seurantapantaa, mutta hän sai poistua kotoaan muutamaksi tunniksi päivässä. Uutistoimistojen mukaan hänellä oli panta jalassa myös iskujen aikana.

Ranskan pääministeri Manuel Valls on kuvaillut kirkkoon kohdistunutta hyökkäystä ”barbaariseksi”. Hän kirjoitti yhteisöpalvelu Twitterissä sen olleen isku Ranskaa ja katolista kirkkoa vastaan.

Myös Vatikaani on tuominnut kirkkoon kohdistuneen hyökkäyksen.

Ranska on poikkeustilassa maassa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi.

Hollande jatkoi poikkeustilaa, kun 31-vuotias mies ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta. Nizzan hyökkäyksessä kuoli 84 ihmistä.

Ranska kuuluu kansainväliseen liittoumaan, joka osallistuu sotatoimiin Isisiä vastaan. Järjestön hallitsema alue sijaitsee Syyrian ja Irakin pohjoisosissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat